Eurovision:

Frykter finaleglipp: - Er det skrik og skrål?

Ekspertene frykter det kan gå rett vest for Norge i kveldens semifinale.

RITUALE: Like før KEiiNO står på scenen under årets semifinale av Eurovision forbereder de seg med sitt faste rituale. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag arrangeres Eurovision-finalen i Tel Aviv, til millioner av fans store begeistring. Det er ikke til å stikke under stol at valg av arrangørby har vært kontroversielt, men protestene har ikke stoppet finalen fra å bli avholdt i Israel.

Tirsdag kvalifiserte ti land, deriblant Tsjekkia, Kypros og Island, seg til lørdagens kommende finale, og i kveld er det Norge som skal i ilden. 18 land skal bli til ti, men om KEiiNO og «Spirit in the Sky» blir blant dem, er ekspertene uenige om.

Det har hendt før at Norge ikke har klart å kvalifisere seg til den europeiske finalen, og i år er det fullt mulig at det skjer igjen. Det mener i hvert fall Per Sundnes.

- Gjør meg bekymret

Sundnes, som er Betssons MGP-ekspert, har lang erfaring med å spekulere på hvem som er trygge og hvem som må hjem i Eurovisions semifinaler. I en uttalelse på bettingselskapets sider sier han at KEiiNO ikke bør føle seg for trygge i kveldens semifinale.

- Jeg er redd Norge blir utslått i dag, forteller Sundnes, og begrunner det slik:

- Under den nasjonale finalen var det jo først og fremst det norske folket som stemte KEiiNO videre. Fagjuryen fra de andre landene var ikke begeistret for «Spirit in the sky».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer