Kronprinsesse Catharina-Amalia:

- Frykter kidnappingsforsøk av kronprinsessen

Kronprinsesse Catharina-Amalia skal ha vært et mål for en mafiagruppe i Nederland, ifølge De Telegraaf.

MISTANKE: Politiet i Nederland skal ha mistanke om at en mafiagruppe i Nederland hadde planlagt å kidnappe kronprinsesse Catharina-Amalia. Foto: Lise Åserud / NTB
MISTANKE: Politiet i Nederland skal ha mistanke om at en mafiagruppe i Nederland hadde planlagt å kidnappe kronprinsesse Catharina-Amalia. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knapt en måned siden begynte kronprinsesse Catharina-Amalia (18) å studere ved universitetet i Amsterdam.

Mandag skal kronprinsessen ha blitt beordret av politiet om å forlate universitetet og reise hjem. Hun befinner seg nå på slottet Huis Ten Bosch under politiovervåkning.

Det melder den nederlandske storavisa De Telegraaf.

Kronprinsessens hjemsendelse skyldes at det nederlandske politiet er svært bekymret for sikkerheten hennes. De har en mistanke om at den marokkanske mafiagruppen Mocro Mafia, som holder til i Nederland, har hatt som mål å kidnappe henne.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Ifølge De Telegraaf skal den antatte lederen av mafiaen Ridouan Taghi, som for tida soner i fengsel, ha utvekslet brev med en medhjelper. Nederlandske myndigheter skal frykte kodede meldinger, skriver De Telegraaf.

Da dattera til kongeparet Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51) ble sendt hjem var de ikke til stede, og befant seg i London for å delta i dronning Elizabeths begravelse.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Det er foreløpig ikke blitt kjent hvor lenge kronprinsessen må oppholde seg i Nederland og være under politibeskyttelse.

Kronprinsesse Catharina-Amalia er den eldste av de tre døtrene til Willem-Alexander og Maxima, og er neste arving av tronen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer