Will Smith:

Fryktet for karrieren

Will Smith forteller om hendelsen som endret alt.

TVILTE: Skuespilleren Will Smith forteller om en opplevelse som fikk han til å tvile på karrieren. Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock / NTB
TVILTE: Skuespilleren Will Smith forteller om en opplevelse som fikk han til å tvile på karrieren. Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at årets Oscar-utdeling ble sendt på TV-skjermene i slutten av mars, var det spesielt én hendelse som fikk publikum til å sperre opp øynene, som nå har skrevet seg inn i historiebøkene.

Skuespiller Will Smith (53) slo nemlig til komiker Chris Rock (58) på scenen etter at han spøkte om diagnosen til kona hans, Jada Pinkett Smith (50). I etterkant ble det kjent at han utestenges fra utdelingen i hele ti år.

Nå åpner Smith seg om en opplevelse som fikk han til å tvile på karrieren sin like før Oscar-bråket fant sted.

NYE DEATLJER: En Tiktok-video sprer seg i sosiale medier og viser hvordan Jada Pinkett Smith reagerer på ørefiken Will Smith ga Chris Rock under årets Oscar-utdeling. Video: Tiktok, AP. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

- Lyst til å kaste opp

Det er i en episode av David Lettermans (76) intervjuserie «My Next Guest Needs No Introduction» at Smith åpner opp om at han var livredd for at karrieren hans skulle ryke, skriver Variety og Insider.

I to år tok Smith en pause fra skuespill og bestemte seg for å reise til Peru. Der prøvde han omstridte ayahuasca flere ganger, som ifølge Store norske leksikon er en urtete som brukes i rituelle seremonier av sjamaner og har psykoaktiv effekt.

WILL SMITH: Under årets Grammy-utdeling gjør komiker Nate Bargatze narr av Will Smith etter hans kontroversielle oppførsel under forrige Oscar-utdeling. Video: Dagbladet TV / Ivan Larsson Vis mer

Skuespilleren legger særlig vekt på én av opplevelsene med teen, som han beskriver som «en helvetes psykologisk opplevelse».

- Jeg drakk, jeg satt der, og så plutselig var det som om jeg begynte å se alle pengene mine fly bort og huset mitt fløy bort, og karrieren min var over, forteller han om opplevelsen, og legger til:

- Og jeg prøvde å hente pengene mine og karrieren min. Hele livet mitt ble ødelagt … jeg var der inne og hadde lyst til å kaste opp og alt det der. Og jeg hørte en stemme som sa: «Dette er hva faen det er. Dette er hva faen som er livet. Og jeg sier «Å shit.»

- Sluttet å bry meg

Videre forteller 53-åringen at han plutselig hørte datteren Willow Smith (21) rope til ham mens hun ba om hjelp, men at han ikke klarte å se henne. Da ba sjamanen han om å ta det helt med ro og slappe av.

- Og hun (sjamanen, red.anm.) fortalte meg: «Sett deg opp». Så sluttet jeg etter hvert å bry meg om pengene mine, jeg ville bare komme meg til Willow, forklarer Smith, og fortsetter:

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

- Jeg sluttet å bry meg om huset mitt og karrieren min. Og kom til det punktet hvor jeg var helt rolig, men jeg hørte fortsatt Willow skrike, og pengene mine flydde fortsatt bort. Jeg var helt rolig, selv om det var et helvete som foregikk i tankene mine.

Videre fortalte Smith at den psykologiske reisen ga ham en viktig lærepenge, nemlig at uansett hva livet har å by på, så kan han håndtere det.

- Jeg kan håndtere enhver person jeg mister, jeg kan håndtere alt som går galt i livet mitt, jeg kan håndtere hva som helst i ekteskapet mitt, jeg kan håndtere alt som dette livet har å tilby meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer