Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes mester»:

Full dramatikk i «Mesternes»: - Jeg tenkte bare: «Hæ?»

Lena Boysen Hillestad måtte takke for seg etter intens nattest.

BASKETAK: I tredje episode av NRKs «Mesternes mester», konkurrerer Lena Boysen Hillestad mot Isabel Blanco. At begge hadde et sterkt ønske om å vinne, blir man definitivt vitne til her. Video: NRK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er skikkelig, skikkelig kjedelig å ikke være med videre, sier hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) til Dagbladet.

Etter en uhyre jevn nattest mot håndballspiller Isabel Blanco (38), måtte Boysen Hillestad forlate «Mesternes mester» i kveld.

Dermed følger hun i fotsporene til tidligere skøyteløper Bjørg Eva Jensen (57), som ble den første til å takke for seg i realityprogrammet forrige uke.

TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Lena Boysen Hillestad måtte forlate «Mesternes mester» i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Lena Boysen Hillestad måtte forlate «Mesternes mester» i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Ikke forberedt

Denne uka var temaet lagånd. Selv om 48-åringen synes det er hyggelig å jobbe i lag, legger ikke Boysen Hillestad skjul på at hun foretrekker individuell idrett. Etter tre svært krevende øvelser, ble det klart at den tidligere hundekjøreren trakk det korteste strået. Sammenlagt havnet hun nederst på lista.

I nattest velger Boysen Hillestad tradisjonen tro å ta med seg vedkommende rett over henne på poenglista. Hun tror ikke sluttresultatet ville vært annerledes dersom hun hadde valgt en annen konkurrent enn Blanco.

Likevel var ikke 48-åringen helt forberedt på det som skulle komme.

- Gruppa hadde tidligere diskutert at armbrøst kunne være en kul oppgave å forholde seg til under nattesten. Av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at Isabel kom til å velge nettopp armbrøst, men det gjorde hun jo ikke.

- Veldig overrasket

Blanco besluttet i stedet å utfordre 48-åringen i reaksjon.

- Da jeg fikk vite hva hun hadde valgt, tenkte jeg bare: «Hæ?». Jeg ble veldig overrasket. Isabel gjorde imidlertid det som var riktig for henne. Hun var jo blant annet helt rå i første runde, sier Boysen Hillestad.

INTENS KAMP: Lena Boysen Hillestad og Isabel Blancos tøffe duell, endte blant annet med at bordet med lysrørene knakk. Foto: NRK
INTENS KAMP: Lena Boysen Hillestad og Isabel Blancos tøffe duell, endte blant annet med at bordet med lysrørene knakk. Foto: NRK Vis mer

At begge deltakere går inn med både nebb og klør i duellene, er ingen overdrivelse. I kampen om lysrøret, ender det nærmest i et basketak mellom de to konkurrentene. På ett tidspunkt er duellen så intens at bordet under lysrørene knekker.

  • Se video øverst i saken.

- Det tar mellom fem og sju minutter fra man holder fast i håndtakene, til lyset tennes. Å stå og stirre på lysrørene på den måten, er egentlig helt forferdelig. Det er midt på natta og man er helt ør i hodet. Da tar det ikke så mange sekunder før man begynner å blunke og riste på hodet.

- Min skyld

Hundekjøreren understreker at det aldri eksisterte en avtale om at deltakerne hadde blitt enige om å velge armbrøst i en eventuell nattest. Hun bærer ikke nag overfor Blanco, men skulle gjerne sett et annet sluttresultat.

- Det er selvfølgelig ikke artig å tape, men det er jo min egen skyld. Det er også vanskelig å si om resultatet hadde blitt annerledes, dersom jeg hadde valgt en annen konkurrent, sier hun og fortsetter:

- Samtidig er jeg overbevist om at det ikke ville blitt den samme, kule kampen hvis vi hadde konkurrert i armbrøst, forteller Boysen Hillestad og ler.

I PORTUGAL: Lena Boysen Hillestad måtte forlate konkurransen langt tidligere enn ønsket. Hun ville imidlertid ikke vært opplevelsen foruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I PORTUGAL: Lena Boysen Hillestad måtte forlate konkurransen langt tidligere enn ønsket. Hun ville imidlertid ikke vært opplevelsen foruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Boysen Hillestad tilhører den ypperste verdenseliten i hundekjøring, innen både nordisk stil, slede, sprint og barmark. Totalt har hun vunnet 25 VM-gull, 15 EM-gull og 28 NM-gull, i tillegg til fire kongepokaler.

Selv om eventyret i «Mesternes mester» endte tidligere enn ønsket, ville hun ikke vært opplevelsen foruten.

- Det har vært utrolig fint å bli kjent med de andre idrettsprofilene. Da vi først møttes, tror jeg ikke det gikk mer enn 20 minutter før alle følte seg avslappet og hadde det bra sammen. Jeg sitter igjen med en veldig positiv opplevelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!