Subwoolfer og Tix:

Full Eurovision-forvirring

Første Subwoolfer-navn har kommet «ut av mørket», ifølge statskanalen. Men forvirringen er total da bilder viser DJ-en side om side med mannen som skal skjule seg bak.

AVSLØRT: Her tar Tix av seg hjelmen direkte på Dagsrevyen tirsdag 10. mai. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske Eurovision-håpet Subwoolfers DJ Astronaut er fjorårets norske Eurovision-bidrag Andreas Andresen Haukeland - bedre kjent under artistnavnet Tix - ifølge NRK.

Et klipp vist på Dagsrevyen tirsdag kveld viser tilsynelatende artistens karakteristiske solbriller og pannebånd titte fram da en person ikledd DJ-ens kostyme tar av seg maska.

- Vi tror det var Tix, sier NRKs nyhetsanker Ingvild Bryn under sendingen.

Samtidig viser et bilde knipset under den norske finalen Haukeland og DJ Astronaut stående side om side.

Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Godt gjort!

Det hele får KK-redaktør Ingeborg Heldal til å klø seg i hodet.

- Jeg var på den norske finalen da Subwoolfer vant, og da sto Tix der uten astronautdrakt rett før ulvene skulle på. Skiftet han så fort? Eller kanskje de har skiftet astronaut? Eller kanskje de ønsker å skape ytterligere hype og forvirring? Det lykkes i hvert fall. Godt gjort å få så mye oppmerksomhet! skriver hun i en SMS til Dagbladet - og legger til:

- Tipper uansett Tix er der nede og leter etter Efendi fra i fjor.

Hvem som skjuler seg bak maskene til ulvene «Jim» og «Keith» tilhører i hvert fall fremdeles mysterienes verden.

Dagbladets utsendte i Torino har snakket med artister som hevder å kjenne de maskerte artistenes identitet. De kan verken bekrefte eller avkrefte noe om «astronauten».

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt Haukelands manager, foreløpig uten hell.

- Fin startposisjon

Allerede i forrige uke var Subwoolfer på plass i Torino.

10. mai må de maskerte gladguttene i ilden mot forhåndsfavoritter som Ukraina, Nederland samt norske Amanda Tenfjord for Hellas, som per onsdag forrige uke befant seg på henholdsvis første-, niende- og sjetteplass på bettinglisten.

Norge lå på det tidspunktet på en åttendeplass, noe Stig Karlsen, Norges MGP-sjef, mente var helt innafor på daværende tidspunkt.

- Det gjør at vi kan komme inn og overraske. For dem som ligger veldig høyt på lista er det svært høye forventninger til at de må innfri, så jeg synes Norge har en fin startposisjon, sa Karlsen til Dagbladet, og la til at bettinglistene ikke er en fasit, men en pekepinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer