Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Full «Farmen»-krangel: Dyttes over bålet

Sabotasje ender i kraftig basketak.

DRAMATISK: Det oppsto dramatikk da Marte Søreide oppdaget at de andre «Farmen»-deltakerne var i ferd med å sabotere ukesoppdraget hun hadde ansvar for. Foto: TV 2
DRAMATISK: Det oppsto dramatikk da Marte Søreide oppdaget at de andre «Farmen»-deltakerne var i ferd med å sabotere ukesoppdraget hun hadde ansvar for. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): Allerede i begynnelsen av uka hadde «Farmen»-deltakerne begynt å diskutere om de skulle sabotere for storbonden, 23 år gamle Marte Søreide.

Bjordal-kvinnen hadde allerede én finalekniv fra sin sitt forrige oppdrag som storbonde, og resten av gruppa ville ikke unne henne enda en fordel før finaleuka.

At Silje Dahl (33) ble valgt som førstekjempe i gårsdagens episode, som automatisk gjorde venninna, Charlotte Jacobsen (21), som andrekjempe, gjorde ingenting bedre for Søreide.

Basketak De tre gjenværende jentene hadde på forhånd inngått en avtale om å ikke dolke hverandre i ryggen, og stemningen ble mildt sagt amper da Søreide brøt dette løftet.

I søndagens episode blir valget enstemmig: Ukesoppdraget må saboteres.

- Å sabotere er som å spenne bein på noen når man løper 100-meteren, og vi var lenge usikre. Men konkurransen begynte å tilspisse seg, og vi mente at Marte ikke fortjente enda en kniv, sier Eilev Bjerkerud til Dagbladet.

Deltakerne beslutter å ødelegge et treskilt som var laget til portalen. Tidlig om morgenen fyrer de opp et bål, og slår til.

Men sabotasjen går ikke helt etter planen. Sekunder etter at André Fredriksson har lyktes i å få skiltet i flammene, kommer Søreide mot ham i en voldsom fart.

Fikk ikke vondt Det hele ender i et kraftig basketak, der Fredriksson ender på alle fire - midt i bålet.

- Det eneste som sto i hodet mitt var å brenne det skiltet. Marte traff meg hardt i siden, slik at jeg falt over flammene. Men jeg fikk ikke vondt. Ikke et eneste hår ble svidd, forsikrer Fredriksson.

MED SKILTET UNDER ARMEN: Her løper André Fredriksson til bålet for å ødelegge skiltet. Sekunder etter kommer Søreide. Foto: TV 2
MED SKILTET UNDER ARMEN: Her løper André Fredriksson til bålet for å ødelegge skiltet. Sekunder etter kommer Søreide. Foto: TV 2 Vis mer

I et par sekunder var Charlotte Jacobsen likevel redd for at Fredriksson skulle ta fyr.

- Det ble ganske dramatisk, men heldigvis gikk det bra, sier hun til Dagbladet.

- Hadde ikke baller til det Hun angrer ikke på sabotasjen.

- Jeg hadde i utgangspunktet lovet meg selv om at jeg aldri skulle sabotere inne på «Farmen», men når hele gruppa var med, og jeg i tillegg er andrekjempe, kunne jeg ikke si nei, sier hun og legger til:

- Men jeg fikk selvfølgelig litt dårlig samvittghet der og da.

Øystein Hetland erkjenner at han aldri ville sabortert alene.

- Jeg hadde ikke baller til det. Jeg var i utgangspunktet for å sabotere, men ville helst at noen andre skulle ta skylda, sier han.

Skuffa Silje Dahl var imidlertid redd for at hun skulle få hele skylda alene.

- Like etter basketaket spurte Marte: «Er vi skuls nå?» Så hun trodde nok jeg sto bak, sier Dahl.

Marte Søreide forteller at hun var svært skuffa.

SKUFFA: Marte Søreide forteller at hun ble både sint og skuffa etter sabotasjen. Raseriet gikk imidlertid fort over. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKUFFA: Marte Søreide forteller at hun ble både sint og skuffa etter sabotasjen. Raseriet gikk imidlertid fort over. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde jobbet for hver eneste storbonde gjennom oppholdet, og ble selvfølgelig sint. Men jeg forsto likevel hvorfor de gjorde det, sier hun og legger til:

- De ser på meg som en stor konkurrent, og «Farmen» er tross alt et spill. Og jeg var ikke sint lenge, jeg måtte bare roe meg ned.

Hun er langt fra bitter i dag.

- Nei, jeg kan ikke være det. Det blir for dumt, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling