Full forvirring om Jacksons tilstand

Motstridende meldinger om popkongen før dødsfallet ble offisielt bekreftet.

 PUSTET IKKE:  Michael Jackson pustet ikke da ambulansen hentet ham hjemme i Los Angeles i kveld. Her fotografert i London i mars i år. Foto: AP/SCANPIX
PUSTET IKKE: Michael Jackson pustet ikke da ambulansen hentet ham hjemme i Los Angeles i kveld. Her fotografert i London i mars i år. Foto: AP/SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Nyhetsmeldingene om Michael Jacksons død strømmet inn etter de første meldingene, men det tok lang tid før dødsfallet ble endelig bekreftet fra offentlig hold; først klokka 01.30 kom erklæringen fra rettsmedisineren i Los Angeles.

Dødsmelding trukket tilbake
I mellomtida hersket det full forvirring om stjernens tilstand:

- Den verdenskjente artisten Michael Jackson (50) er død på sykehus i Los Angeles, opplyste en politikilde til Los Angeles Times kl. 00.15.

CNN meldte så om popstjernens død, men de trakk seinere tilbake påstanden og sa at de ikke kunne bekrefte noe dødsfall ennå.

- En person med kunnskap til situasjonen sier Michael Jackson har dødd i Los Angeles, skrev Huffington Post.

De meldte også at kilden ikke hadde tillatelse til å uttale seg offentlig og hadde bedt om å være anonym. Det samme meldte AP.

Det var på det tidspunktet ikke bekreftet fra offentlig hold at Michael Jackson var død.

Pustet ikke
Nettstedet TMZ meldte tidligere - drøyt to timer etter at popkongen ble hentet livløs i sitt hjem i Los Angeles - at han var død. Meldingen var ikke offisielt bekreftet ved midnatt norsk tid.

Los Angeles Times skrev med Los Angeles Fire Departement - tilsvarende norske AMK - som kilde at Jackson ikke pustet da ambulansen kom til hjemmet hans.

Faren Joe Jackson bekreftet overfor E! News at han hadde hjertestans.

Ambulansen kom til Jacksons hjem klokka 12.26 lokal tid - 21.26 norsk tid. Han ble fraktet til UCLA Medical Center, som ligger seks minutter unna huset den gamle popkongen har leid for 100 000 dollar i måneden i Carolwood Drive nær Sunset Boulevard i Bel-Air-distriktet.

Et medlem av Jackson-familien uttalte til TMZ en snau halvtime før opplysningen om at hans død at Michaels tilstand var «svært dårlig». Kjendisnettstedet TMZ hadde også snakket med Michaels far, som fortalte at «det går ikke så bra».

Det er 13 år siden sist Michael Jackson var på turné, og nylig proklamert at han ønsket å tre tilbake fra pop-scenen for godt med en avskjedskonserten «This Is It» i O2 Arena i London til sommeren. Over 50 konserter er utsolgt.

BLE FUNNET LIVLØS: Michael jackson, her på et bilde fra «Thriller»-tida, pustet ikke da ambulansemannskapene kom fram til huset der han bodde i Los Angeles. Foto: AP/SCANPIX
BLE FUNNET LIVLØS: Michael jackson, her på et bilde fra «Thriller»-tida, pustet ikke da ambulansemannskapene kom fram til huset der han bodde i Los Angeles. Foto: AP/SCANPIX Vis mer