Malaysia:

Full forvirring om kongelig misse­dronning-brudd

Gikk av tronen for kjærligheten. Nå skal det være slutt.

RYKTEFLOM: Det var en trolig en rykteflom som sørget for at sultan Muhammad V måtte forlate tronen i januar. Nå skal en ny rykteflom ha det til at det er slutt mellom han og hans russiske kone. Foto: NTB scanpix
RYKTEFLOM: Det var en trolig en rykteflom som sørget for at sultan Muhammad V måtte forlate tronen i januar. Nå skal en ny rykteflom ha det til at det er slutt mellom han og hans russiske kone. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Malaysias kongehus er i vinden om dagen. I april ble det kunngjort at den ukjente, svenske au pairen Sofie Louise Johansson (33) skulle gifte seg med landets kronprins, Tengku Muhammad Faiz Petra (45). Bryllupet gikk av stabelen i midten av april, og dermed ble en svensk kvinne landets nye kronprinsesse.

Kronprinsen er bror til sultan Muhammad V (49), som var konge - eller Yang di-Pertuan Agong - i Malaysia fram til januar, da han valgte å abdisere etter bare to år på tronen.

Det var den første abdikasjon landet hadde sett siden de ble uavhengige fra Storbritannia i 1957.

Han overtok tronen i 2016, men ble altså ikke sittende lenge. I november tok han permisjon fra stillingen som konge, eller sultan, av medisinske årsaker. Kort tid etter begynte det å gå rykter om at han hadde funnet kjærligheten - med en ung, russisk kvinne.

Rykter om skilsmisse

Det hadde han, og samme måned skrev flere medier at han hadde giftet seg med Rihana Oksana Voevodina (27), som har en forhistorie som missedronning. Hun har blant annet vært kåret til Miss Moskva tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer