Prins Andrew:

Full forvirring rundt hemmelige dokumenter

Britiske medier spekulerer på om prins Andrew har fått spesialbehandling.

FJERNET?: I dag ble det offentliggjort flere dokumenter knyttet til et søksmål mot Ghislaine Maxwell - kvinnen som er siktet for å ha hjulpet den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. En gjennomgående faktor i dokumentene er at et navn er fjernet. Nå hevdes det at det er prins Andrews navn som er fjernet. Foto: REUTERS/Ben Stansall, NTB
FJERNET?: I dag ble det offentliggjort flere dokumenter knyttet til et søksmål mot Ghislaine Maxwell - kvinnen som er siktet for å ha hjulpet den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. En gjennomgående faktor i dokumentene er at et navn er fjernet. Nå hevdes det at det er prins Andrews navn som er fjernet. Foto: REUTERS/Ben Stansall, NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere i år ble den tidligere sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell arrestert, siktet for å ha hjulpet den avdøde og skandaleombruste milliardæren Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige.

Etter et år på rømmen ble hun pågrepet i juli. Hun har nektet straffskyld. Kort tid etter pågripelsen, besluttet den føderale domstolen i Manhattan at en samling «ekstremt personlige» dokumenter fra et sivilt søksmål mot henne skal offentliggjøres.

Dokumentene er knyttet til et vitnemål fra 2016 hun ga i saken, samt korrespondanse mellom henne og Epstein i begynnelsen av 2015. Avgjørelsen ble anket av Maxwell, men tidligere denne uka tapte hun.

Sensurert

Over 400 sider er nå offentliggjort, og kaster nytt lys over flere hendelser. Søksmålet den gangen kom nemlig fra Virginia Giuffre, som offentlig har sagt at Maxwell rekrutterte henne til å jobbe for Epstein som massør da hun var 15 år gammel, og allerede jobbet som garderobevakt på Donald Trumps sted, Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.

Giuffre har også anklaget prins Andrew for å ha forgrepet seg på henne, hendelser som burde vært diskutert i dokumentene. Problemet er bare at prinsens navn ikke er å finne et eneste sted i tekstene. Det er, tilsynelatende, blitt erstattet med tykke, svarte streker, ifølge The Independent

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer