Donald Trump:

Full forvirring rundt nyttårsfesten

Presidenten dropper egen fest i siste liten.

TRADISJONSRIKT: Donald Trump har arrangert nyttårsfest på Mar-a-Lago siden 2000, men i år reiser han lenge før fyrverkeriet skytes opp. Her er han fotografert med kona Melania og sønnen Barron på den tradisjonsrike festen i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB
TRADISJONSRIKT: Donald Trump har arrangert nyttårsfest på Mar-a-Lago siden 2000, men i år reiser han lenge før fyrverkeriet skytes opp. Her er han fotografert med kona Melania og sønnen Barron på den tradisjonsrike festen i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB Vis mer
Publisert

Om under en måned er det over. Donald (74) og Melania Trump (50) må pakke sakene sine og forlate Det hvite hus, enten de vil det eller ei. Stillingen og eiendommen går så videre til Joe Biden, som de siste månedene har uttrykt glede over å få rette opp etter forgjengeren.

Før den tid, hadde imidlertid presidenten planer om å arrangere en storslått siste fest som president. Det nye året skal ringes inn, og Trump hadde planer om å feire den på Mar-a-Lago i Florida. Det er vanligvis her han feirer nyttår, og han hadde ikke planer om å la en pandemi stoppe ham.

Påtroppende president i USA Joe Biden gikk hardt ut mot Trump-administrasjonen under en pressekonferanse. Vis mer

Rundt 500 mennesker skulle etter planen delta, etter å ha kjøpt billetter til spinnville 10 000 kroner stykket. Nå virker det imidlertid som det er endringer i planene - i hvert fall for vertskapet.

Reiser fra festen

Torsdag kan nemlig CNN melde om at Trump-paret slettes ikke skal feire i Florida, men at de reiser hjem igjen til Washington D.C. Presidenten reiser angivelig før festen starter, selv om amerikanske medier melder om at flere gjester allerede har begynt å ankomme prakteiendommen. Endringen kommer også fram i presidentens offisielle program.

Enkelte amerikanske medier ser det overraskende trekket i sammenheng med at senator John Hawkley har tvunget fram en avstemning i Senatet om hvorvidt valgresultatene kan erklæres gyldige eller ikke. Avstemningen vil foregå 6. januar.

REISER: Donald Trumps tradisjonsrike fest skal angivelig fortsatt arrangeres, men det blir uten hovedpersonen selv. Her spiser han nyttårsmiddag i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB
REISER: Donald Trumps tradisjonsrike fest skal angivelig fortsatt arrangeres, men det blir uten hovedpersonen selv. Her spiser han nyttårsmiddag i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB Vis mer

Som kjent, har presidenten helt siden valgnatta kommet med påstander om juks og fusk, og har til gode å anerkjenne at hans demokratiske konkurrent har vunnet valget.

Spørsmålet nå, er hva som skjer med gjestene som har betalt i dyre dommer for å feste på Trumps eiendom. Midt i en pandemi, der over 300 000 amerikanere har mistet livet, går festen angivelig som planlagt.

Jennifer Jacobs, politisk reporter for Bloomberg, skriver følgende om festen på Twitter:

«Trump og førstedamen forlater Mar-a-Lago en dag tidligere, og drar tilbake til Det hvite hus klokka 11 på formiddagen. De mister nyttårsfesten som hundrevis har kjøpt billetter til», skriver hun.

Skjegget i postkassa

Nyttårsfesten har vært en tradisjon for Donald Trump siden 2000, og han ruller ofte ut rød løper og inviterer pressen. Det hele toppet seg i 2017, da presidenten hadde hele 800 gjester på festen, ifølge Palm Beach Post.

Det skjer ikke i år. Hva gjestene som faktisk har betalt for å være til stede skal ta seg til, vites foreløpig ikke. Dersom de kjøpte billett i håp om å møte presidenten, står de i hvert fall nå med skjegget i postkassa.

Dette blir for øvrig den andre gangen på to år at presidenten dropper sin egen nyttårsfest. I 2018 måtte Melania være vert alene, på grunn av nedstengning av statsapparatet som fant sted fra 22. desember til 25. januar.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

At Trump rømmer den solrike eiendommen, kan ha noe å gjøre med en sak CNN skrev i slutten av desember. Der ble det nemlig hevdet at presidenten var svært misfornøyd med renoveringsarbeid som er blitt gjennomført på hans private del av eiendommen. Det er Melania Trump som har hatt det estetiske ansvaret, men det skal altså ikke ha falt i smak.

Det hvite hus har foreløpig ikke kommentert verken nyttårsfesten eller renoveringsspekulasjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer