Prins Sverre Magnus:

Full forvirring rundt prinsens konfirmasjon

Hevder de kongelige har meldt avbud.

KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus (14) konfirmerer seg om kort tid. Her med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, samt storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus (14) konfirmerer seg om kort tid. Her med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, samt storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er drøye to uker til prins Sverre Magnus (14) følger i storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra (16), sine fotspor og «trer inn i de voksnes rekker».

Kongehuset opplyste forrige uke at den 14 år gamle prinsen følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, og at konfirmasjonsgudstjenesten vil finne sted i Asker kirke lørdag 5. september.

Samtidig kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, fortelle at det bare vil komme norske gjester på den store dagen.

- Kronprinsparet har invitert nær familie og de norske fadderne til å delta under konfirmasjonsgudstjenesten, og til en mindre, privat middag på Skaugum i etterkant av gudstjenesten. Konfirmasjonen vil avholdes innenfor gjeldende smittevernregler med 20 gjester, sa Varpe til Dagbladet.

Med andre ord latet mye til at ingen utenlandske kongelige, ei heller prinsens utenlandske faddere, er invitert.

- Melder avbud

Det kommer derfor kanskje overraskende på at flere utenlandske medier, deriblant danske BT og Billedbladet og nederlandske Vorsten nå skriver at de kongelige har meldt avbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer