Prins Harry og Hertuginne Meghan:

- Full krig mot kongehuset

Verden holder pusten før dokumentaren slippes torsdag. Den kan skape totalkaos i kongehuset.

PREMIEREKLARE: Denne uka kommer den nye dokumentaren til hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Matt Dunham/POOL/AFP/NTB
PREMIEREKLARE: Denne uka kommer den nye dokumentaren til hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Matt Dunham/POOL/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Helt siden prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) valgte å trekke seg tilbake fra sine offisielle, kongelige plikter i januar 2020, har det mildt sagt stormet rundt paret.

Det har vært et hav av overskrifter, påstander og spekulasjoner - og det ser ikke ut til at dette skal ta slutt med det første.

Torsdag denne uka er det premiere på den nye Netflix-dokumentaren til ekteparet, og verden holder nærmest pusten i påvente av det som er ventet å bli en ny skandale for det britiske kongehuset.

- Frontalangrep

Dokumentaren har allerede blitt omtalt av en rekke medier i både inn- og utland, og danske B.T. har skrevet at det ser ut til å bli ei «vill» tid for Buckingham Palace.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er ikke uenig.

- Harry og Meghan erklærer nærmest full krig mot det britiske kongehuset. Traileren for dokumentaren som kommer på Netflix denne uka, gir i hvert fall inntrykk at de to ikke legger noe imellom når går til frontalangrep på Harrys kongelige familie, uttaler Vagle overfor Dagbladet.

Hun tror den kommende tida kan bli vanskelig for familien til prins Harry.

- Beskyldningene later til å bli mange, og alt tyder på at det britiske kongehuset får en lite harmonisk førjulstid.

- Hadde et håp

Kongehuseksperten hadde i utgangspunktet håpet på at ting skulle bli bedre - ikke verre.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- Jeg hadde et ørlite håp om at dronning Elizabeths død skulle føre familien sammen igjen, noe de jo på sett og vis latet som i dagene etter dødsfallet. Men dessverre virker det som om det bare var et spill for galleriet, og slett ingen forsoning.

Da den offisielle teaseren til dokumentaren ble sluppet mandag denne uka, kom det fram at prins Harry snakker om et såkalt «skittent spill» og om «lekkasje og planting av historier». Det skrev BBC.

Prinsen forteller også om lidelsen til kvinner som gifter seg inn i det han beskriver som en institusjon, og spørsmålet om rase blir også tatt opp.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

Kongehuseksperten er spent på hva dokumentaren har å by på.

- De to føler seg åpenbart dårlig behandlet, og har et sterkt behov for å komme med sin versjon. Jeg er mildt sagt spent på hvor konkret de kommer til å være!, uttaler Vagle til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer