Amalie Olufsen:

- Full panikk

Modellen fikk seg en uhyggelig overraskelse da hun våknet.

PLAYBOY: Amalie Olufsen har de siste åra gjort seg bemerket som modell i Playboy. Foto: Ana Dias / Playboy Tyskland
PLAYBOY: Amalie Olufsen har de siste åra gjort seg bemerket som modell i Playboy. Foto: Ana Dias / Playboy Tyskland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Playboymodell Amalie Olufsen (25) fikk tidligere i år mye oppmerksomhet etter at det ble kjent at hun kan vinne tittelen «Playmate of the Year». Overfor Dagbladet var hun den gangen tydelig på at det var et mål hun har jobbet hardt for å nå.

I flere år har hun jobbet som modell, og gjort store deler av jobben alene. Hun har bygget seg opp en solid følgerskare på sosiale medier, og har fått flere oppdrag nettopp på grunn av den tilstedeværelsen.

Fredag morgen våknet 25-åringen opp til flere meldinger fra venner og bekjente om at instagramprofilen hennes hadde forsvunnet.

- Jeg sjekket Instagram i full panikk og fikk beskjed om at kontoen var blitt deaktivert på grunnlag av at den visstnok oppfordret til salg av seksuelle tjenester, forteller en oppgitt Olufsen til Dagbladet.

- Grov forskjellsbehandling

Modellen fastslår at hun ikke har publisert noe som oppfordrer til salg av seksuelle tjenester på noen plattformer, da det slett ikke er det hun driver med. Hun bedyrer at hun publiserer lettkledde bilder av smakfull natur, men at det stopper der.

I VINDEN: Norske Amalie Olufsen pryder sin andre «Playboy»-forside, men denne gangen har det skjedd på et noe utradisjonelt vis. Vis mer

- Jeg trodde det hadde blitt en større forståelse for at kropp er vakkert, og ikke noe å skamme seg for, sier hun og legger til:

- Jeg har aldri gjennom min karriere publisert innhold som viser private deler av kroppen som kan provosere andre.

Hun erkjenner at det føles urettferdig at profilen hennes har blitt deaktivert, når hun ser hva andre kontorer legger ut. Hun mener andre får legge ut langt mer eksplisitt innhold uten noen konsekvenser.

- Det føles som grov forskjellsbehandling. Jeg har slitt med at Meta/Instagram fjerner innlegg fra instagramhistorien min som bare er et nærbilde av skuldra mi, og de hevdet da at innlegget oppfordret til salg av seksuelle tjenester. Det henger ikke på greip.

Olufsen peker på ulike instagramkontoer som publiserer lenker som fører følgerne over til plattformer hvor man kan selge sex eller seksuelt innhold.

- Jeg holder ikke på med det, og jeg lager ikke seksuelt innhold på noen plattformer. Jeg har jobbet hele min karriere for at man skal kunne være seg selv uten å bli satt i bås.

REAGERER: Modell Amalie Olufsen. Foto: Ana Dias / Playboy Tyskland
REAGERER: Modell Amalie Olufsen. Foto: Ana Dias / Playboy Tyskland Vis mer

- Håpløshet

Store deler av Olufsens oppdrag kommer gjennom kontaktene hun knytter på sosiale medier.

- En stor del av inntekten min kommer også via samarbeid på sosiale medier. Det i seg selv er ingen sikker inntekt, men usikkerheten som skapes nå gjør meg usikker på at jeg kan gjøre jobben min trygt, sier hun og legger til:

NAKENBILDER: Norske Amalie Olufsen skal pryde Playboy for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg mister forhold til samarbeidspartnere og andre i industrien, og gjennombruddet mitt i bransjen var at jeg ble oppdaget på Instagram av Playboy. Den plattformen har vært grunnlaget for mesteparten av mine framskritt i bransjen.

- Hva følte du da dette skjedde?

- Jeg føler på en håpløshet, og på at det foregår enorm forskjellsbehandling fra Metas side. Det siste jeg har lagt ut før dette skjedde var bilder av valpen min, familiens hunder og at jeg var med tantebarna mine og et bilde av ansiktet mitt.

- Burde være klarere

Avslutningsvis håper modellen på at Meta tar tak og gjenoppretter kontoen hennes. Hun håper også at både hun og andre skal slippe å oppleve det samme i framtida.

- Dette er et eksempel som kan føre til at andre ikke tør å satse på en karriere gjennom Instagram, som jo er en av verdens største plattformer.

MODELL: 22 år gamle Amalie Olufsen fra Mo i Rana er første nordmann til å være på forsiden av et internasjonalt Playboy-magasin siden Triana Iglesias gjorde det i 2006. Video: Rød Løper Vis mer

Hun etterlyser også mer tydelighet.

- De burde få på plass et bedre system for hvordan rapporteringen håndteres, slik at brukerne føler seg tryggere. Det burde være mye klarere hvordan de håndhever sine egne regler, og det burde være lettere å faktisk kunne ha en dialog med Meta for å ordne opp i eventuelle misforståelser, avslutter Olufsen.

Dagbladet har tatt kontakt med Meta for å få en kommentar til saken. Meta har ikke besvart vår henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer