Tidligere denne uka kom beskjeden om at Thailands prinsesse Bajrakitiyabha (44) hadde kollapset på grunn av hjertefeil. Det har siden da hersket full forvirring rundt prinsessens helsetilstand.
Etter kollapsen skrev BBC at kongehuset hevdet hun var stabil, mens andre kilder hevdet tilstanden var mer kritisk.
Torsdag meldte en journalist at en dødsannonse var rett rundt hjørnet.
«Kilder sier at Bajrakitiyabhas død kan bli offisielt kunngjort innen få dager. Dipangkorn (bror, red.anm.) blir hentet tilbake fra Tyskland og Chulabhorn (tante, red.anm.) flyr tilbake fra en tur til Japan, og da vil det sannsynligvis bli annonsert», skrev journalist og tidligere korrespondent Andrew MacGregor Marshall på Twitter.

Prinsesse nær døden
Fredag kommer han med en ny oppdatering.
«Kongelige kilder sier at den offisielle kunngjøringen om Bajrakitiyabhas død kan bli forsinket til etter nyttår, men det debatteres fortsatt på slottet».
Kort tid seinere ble det kjent at foreldrene hadde dratt for å besøke prinsessen på sykehuset i Bangkok.
Har bedt om munkehjelp
Marshall har helt siden prinsessen kollapset gitt sine over 300 000 følgere på Twitter hyppige oppdateringer. Han hevder imidlertid at 44-åringen var død for lenge siden.
«Hun var allerede død ved ankomst til Pak Chong Nana sykehus, men medisinsk personale byttet på å gjøre livredning for å prøve å redde henne selv om det var håpløst. Dette pågikk i timevis», skriver han.

Om Diana: - Ville vært forferdet
Journalisten hevder at hennes far, kong Vajiralongkorn (70), hastet til sykehuset i et militærhelikopter til Bangkok og Chulalongkor sykehus. Der skal hun angivelig bli holdt kunstig i live med ECMO-behandling, som er en måte å holde mennesker i live på, når hjertet og lungene deres ikke fungerer optimalt.
Men legene konkluderte allerede i dag med at hun er hjernedød og aldri vil bli frisk, skriver Marshall, og legger til at kongehuset ikke lar henne dø med verdighet.
«Den øverste patriarken har bedt munker om å be om at hun blir frisk to ganger om dagen. Alt dette er bare en løgn, og det viser det thailandske regimets forferdelige uærlighet. Det er implikasjoner for valget som skulle holdes i mars. Hun døde i går. La henne gå», mener journalisten.

- Oppleves som vanskelig
Ønsker kontroll
Marte Nilsen er seniorforsker og Thailand-ekspert, og hun kan fortelle at kongehuset i Thailand har mye makt og en mye større posisjon i samfunnet enn hva det norske kongehuset har.
Prinsesse Bajrakitiyabha er i tillegg en veldig viktig person i kongefamilien. Uten å ville spekulere, forteller Nilsen at om det faktisk er sånn at prinsessen er død og kongefamilien holder igjen dødsbudskapet - så kan det handle om at de ønsker å ha kontroll.
- Jeg tror de vil ha litt kontroll på situasjonen, både at de vil vite hva som har skjedd, og hva som kommer til å skje framover.
- Når en så viktig person i kongefamilien dør er det en viktig hendelse i samfunnet. Nå er det ikke så lenge siden sist, da kongen døde, men det var et ventet dødsfall. Denne kommer i så fall som lyn fra klar himmel.

Langer ut mot kongefamilien
Seniorforskeren forklarer at det ved slike dødsfall vil være både landesorg, mange offentlige seremonier, og generelt litt samme stemning som det var i Storbritannia i høst da dronning Elizabeth døde.