Full storm rundt Sofias tatovering før bryllypet

- Det er sjelden kost på kongelige kvinner.

GIFTEKLARE: I juni går Sveriges prins Carl Philip (35) og forloveden Sofia Hellqvist (30) til alters i Stockholm. Foto: Stella Pictures
GIFTEKLARE: I juni går Sveriges prins Carl Philip (35) og forloveden Sofia Hellqvist (30) til alters i Stockholm. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Det er bare en snau måned til svenskeprinsen Carl Philip (35) får sin Sofia Hellqvist (30).

13. juni skal de etter planen gi hverandre sitt ja i Stockholm, og festlighetene varer en helg til ende.

Det mangler ikke på skriverier i svensk presse før den store dagen - om alt fra gjestelista, vielsen og brudekjolen, til hvem som skal underholde på festen (som for øvrig blir den verdensberømte svenske dj-en Avicii).

Trøblete rykte At den kommende prinsessa har fått gjennomgå mye i mediene, er ingen hemmelighet.

Helt siden hun innledet et forhold til svenskeprinsen i 2010, har skandaleoverskriftene kommet på løpende bånd.

Særlig Hellqvists fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker har gitt henne et trøblete rykte. Selv har 30-åringen uttalt at hun «ikke angrer på noe».

De siste månedene er det derimot Hellqvists sol-inspirerte nakketatovering som har vært offer for debatt.

Svenskene spør seg blant annet om hun kommer til å dekke over kroppskunsten på bryllupsdagen eller ei.

- Bør fjernes Meningene er delte. Den svenske hoffeksperten Sten Hedman uttalte til Aftonbladet i mars at tatoveringen «bør fjernes».

- Hun skal bære mange kjoler framover, og da er det viktig med denne tilpasningen. Spesielt når hun representerer de mer konservative, rojale kretsene i Europa. Ellers er hun perfekt for rollen, sa Hedman.

OMTALT BLEKK: Denne tatoveringen, plassert på Sofia Hellqvists rygg, har skapt debatt i svensk presse før bryllupet. Bildet er tatt i januar. Foto: Stella Pictures
OMTALT BLEKK: Denne tatoveringen, plassert på Sofia Hellqvists rygg, har skapt debatt i svensk presse før bryllupet. Bildet er tatt i januar. Foto: Stella Pictures Vis mer

Avisa spekulerer også i om det svenske slottet har fått Hellqvist «hasteoperert» før bryllupet - for å fjerne blekket - og påpeker at de har sett mindre til tatoveringen etter forlovelsen.

Eksperter den svenske avisa Expressen har snakket med, mener på sin side at Hellqvist bør få gjøre som hun vil.

Ikke bekymret - Jeg har ingen anelse om hva hun ønsker å gjøre, men det er faktisk hennes valg, og da spiller det ingen rolle hva andre mener, uttalte moteekspert Magdalena Ribbing til avisa.

Gamle bilder av 30-åringen viser også en større tatovering på høyre arm. Den er nå «sporløst borte», slik svenske medier skriver.

TV 2s kongehusblogger
Kjell Arne Totland er ikke bekymret for Hellqvists kroppskunst.

- Hun har jo tidligere sagt at hennes viltre fortid har bidratt til å forme henne til den personen er i dag. Det gjelder tydeligvis også tatoveringene, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Synlige tatoveringer er nok heller sjelden kost på kongelige kvinner, men ikke ukjent. Prinsesse Stephanie av Monaco er jo faktisk berømt for sine mange tatoveringer.

- Trygg på sin prins Det at Hellqvist ved flere offentlige tilstelninger ikke har dekket til sol-tatoveringen, viser at prinsens utkårede er trygg på seg selv, mener Totland.

- Hun viste den blant annet fram ved dronning Silvias 70-årsfest, kanskje til og med framhevet den. Sofia virker i dag veldig trygg på seg selv, og på sin prins. Hun vet jo at han elsker henne, med tatoveringer og det hele.

Han tror likevel ikke at svenskene vil se mye til nakketatoveringen 13. juni.

- Den vil nok være pent dekket til av hvite blonder og slør, sier han.

Kom som et sjokk På selve bryllupsdagen startet vielsen så seint som halv fem på ettermiddagen.

Brudeparet vil bli kjørt i kortesje med hest og vogn gjennnom Stockholms gater før de ender opp ved det Kungliga slottet.

Der blir de hilset med salutt, før festen fortsetter med middag og dans.

Da prinseparet møtte det oppmøtte pressekorpset under offentliggjørelsen av forlovelsen i fjor sommer, erkjente Sofia Hellqvist at frieriet kom som et sjokk.