Einar Tørnquist:

Fullførte halvmaraton i Nord-Korea: - Jeg måtte tvinge meg gjennom

Einar Tørnquist har allerede satt seg nytt mål.

STORFORNØYD: Einar Tørnquist har nylig fullført halvmaraton i Nord-Korea. Til Dagbladet forteller han om løpet. Foto: Privat
STORFORNØYD: Einar Tørnquist har nylig fullført halvmaraton i Nord-Korea. Til Dagbladet forteller han om løpet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag avslører programleder Einar Tørnquist (36) i sosiale medier at han har deltatt og fullført et halvmaraton i Pyongyang i Nord-Korea.

- Første Stoke-supporter som har gjennomført halvmaraton i Nord-Korea?, skriver 36-åringen i et innlegg bestående av flere bilder og videosnutter på Instagram.

Til Dagbladet forteller Tørnquist at dette var hans første løp og at turen ble planlagt for et års tid siden.

- Det er rett og slett et fritidsprosjekt med tre venner av meg. Vi tenkte at vi måtte sette oss et hårete mål for at vi i det hele tatt skulle forplikte oss nok til å klare dette her, forklarer han.

Tørnquist forteller at det ligger godt med trening bak og at verken han eller vennene hadde et ønske om å komme i kontakt med helsevesenet i Nord-Korea.

- Derfor skjønte vi at vi måtte legge ned nok trening, legger han til.

Smerter

Programlederen fullførte løpet på 2.25, en tid han er sånn tålelig fornøyd med. I tillegg havnet han på plass 201 i turistklassen.

- Det er helt greit, det er jo ikke akkurat noen verdensrekord, sier han spøkefullt.

- Gikk løpet smertefritt for seg eller?

- Ikke helt. Jeg sliter med jumpers knee, så på slutten ble det hardt. Jeg forsøkte å gå, og til og med stå litt, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Men det endte med at jeg måtte tvinge meg gjennom og til mål, innrømmer han.

Verre skal det ifølge Tørnquist ha vært for en i vennegjengen.

SATT UT: Einar Tørnquist blir svært overrasket av Solveig Kloppens toalettvaner. Video: TV 2 Vis mer

- Det var en i gjengen som ikke hadde trent så mye. Han brukte tre timer til mål og det stod tre ambulanser klare for å hjelpe han, sier han lattermildt, og legger til at det hele utspilte seg uten særlig dramatikk.

Neste mål for den ivrige løperen er å slå sin egen rekord, som han nå satt i Nord-Korea. I tillegg har de allerede snakket om neste løp og vært innom tanken på Nordpolen.

- Vi er alle enige om at dette er noe av det mest spennende vi har gjort, påpeker han.

Etisk dilemma

Vennegjengen tilbragte en uke i Nord-Korea med tettpakket program. Ifølge Tørnquist får alle turister tildelt guider som følger med dem overalt, men ikke på løpet.

- Det var utrolig kult. Da fikk vi mulighet til å gi high five til barn og treffe vanlige folk.

Alt i alt var turen til Nord-Korea en suksess, men Tørnquist avslører at de sto overfor et etisk dilemma da de bestemte seg for å reise.

- Skulle vi dra dit og legge igjen litt penger? Jeg tenker jo at det er bedre å kommunisere og ha kontakt enn total isolasjon, så lenge kontakten er positiv, sier han.

Hva som blir neste løp har han foreløpig ikke bestemt, men når Dagbladet snakker med den folkekjære programlederen er det tydelig at han er bitt av løpebasillen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer