Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Funkygine» og ektemannen krever 634 000 etter skjeggkre-funn

Går til sak etter boligkjøp i Oslo.

MØTER I RETTEN: Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli er i konflikt om et boligkjøp på Torshov i Oslo. Foto: TV 2
MØTER I RETTEN: Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli er i konflikt om et boligkjøp på Torshov i Oslo. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld skriver Dagens Næringsliv at toppblogger og tv-profil Jørgine Massa Vasstrand (29) og ektemannen, fotballspiller Morten Sundli (28), skal møte i Oslo tingrett neste uke.

Avisa melder at bakgrunnen er en konflikt om et boligkjøp på Torshov i Oslo, hvor paret krever prisavslag og erstatning på 634 000 kroner. Dette fordi Vasstrand og Sundli har funnet insektet skjeggkre i leiligheten.

Selgeren trodde opprinnelig at det var sølvkre som hadde invadert boligen, ifølge sluttinnlegget. Etter funn av skjeggkre, mener bloggeren og ektemannen at leiligheten er i vesentlig lavere stand enn de var blitt forelagt. Tvisten er også tidligere blitt omtalt av TV 2.no.

- Skjeggkre har vært til stede i leiligheten i selgers eiertid, og vi kan ikke se at det foreligger noen rimelig grunn til at selger skulle være ukjent med dette, skriver ekteparet i sluttinnlegget, ifølge DN.

- Uenige

Aadvokat Jarl Henstein fører saken for den saksøkte selgeren og forsikringsselskapet AmTrust Europe.

- Saksøker har ikke reklamert i rimelig tid etter at de burde ha oppdaget at leiligheten hadde skjeggkre, skriver Heinstein, ifølge avisa.

Han mener videre at skjeggkre ikke vil gå ut over verdien på boligen i samme grad som Vasstrand og Sundli hevder.

Ifølge TV 2 kjøpte paret boligen i 2017 til 5,5 millioner kroner. Forsikringsselskapet som representerer selger har tidligere skrevet dette i en e-post til «God kveld Norge»:

«Vi skjønner veldig godt at dette medfører en ekstra belastning for alle involverte - særlig kjøper og selger. Saken skal behandles av retten fordi partene er uenige om hvorvidt leiligheten samsvarer med de forventningene kjøper hadde forut for kjøpet.»

Populær blogger

Vasstrand regnes som en av Norges største bloggere.

Det var i 2013 at 29-åringen, best kjent under aliaset «Funkygine», begynte å legge ut treningsvideoer med barna sine Sokrates og Filippa.

Lite visste hun den gang hvilken kjedereaksjon av hendelser det ville utløse. Fem år seinere har 29-åringen født nok et barn. Vasstrand har også giftet seg på nytt. Hun har sjonglert familieliv, tv-innspillinger, blogging, treningsreiser, workshops og bokutgivelse - for å nevne noe.

Dagbladet har vært i kontakt med Jørgine Massa Vasstrand og Morten Sundli, som ikke ønsker å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!