Erik Cowie fra «Tiger King»:

Funnet død - nå er dødsårsaken klar

Ble 52 år gammel.

FUNNET DØD: Erik Cowie, en av Joe Exotics dyrepassere, ble i september funnet død. Nå bekreftes dødsårsaken. Foto: Netflix
FUNNET DØD: Erik Cowie, en av Joe Exotics dyrepassere, ble i september funnet død. Nå bekreftes dødsårsaken. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

I september kom nyheten om at Erik Cowie, kjent fra Netflix-serien «Tiger King» hadde blitt funnet død i New York. Han ble 52 år gammel.

Den gang var det ikke kjent hva som forårsaket 52-åringens død, men politiet uttalte til kjendisnettstedet TMZ at det ikke var noe mistenkelig med dødsfallet.

Det var imidlertid ukjent hvorfor Cowie, som har bodd i Oklahoma, befant seg i New York.

Nå, halvannen måned etter at dødsfallet ble kjent, bekreftes dødsårsaken.

LURT: Selv om mange har prøvd å få «Tiger King»s Carole Baskin i tale, er det ingen som har klart det ennå. Nå har derimot to Youtube-prankere fått til nettopp det, og det på en litt uvanlig måte. Video: Youtube/Josh Pieters & Archie Manners / Rød Løper Vis mer

Dødsårsaken bekreftet

Det var 3. september at Cowie ble funnet død i en leilighet i Brooklyn, etter at politiet hadde fått en melding om en bevisstløs person. Ifølge politiet i New York var ambulansetjenesten raskt på plass, og erklærte ham død på stedet.

Talsperson for rettsmedisineren i New York, Julie Bolcer, bekrefter til blant andre Variety at 52-åringen gikk bort som følge av «akutt og kronisk alkoholbruk».

Cowie hadde ansvar for dyra i parken, og jobbet dermed for Joe Exotic, også kjent som selveste «Tiger King».

I serien var han svært åpen om sine utfordringer med alkohol. I mai i år ble han siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand i Oklahoma, men dukket ikke opp i retten. Han ble derfor etterlyst av politiet.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

Cowie var blant dem som vitnet mot Exotic i rettssaken mot ham. Han forklarte da at han hadde sett noen av dyrene bli skutt og drept, noe som bidro til at Exotic ble dømt til 22 år i fengsel, en dom han for tida soner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer