- Fy søren, også på bursdagen min

Alexander tok skandalebeskyldningene med et smil da han skyndte seg fra hotellet i morges.

||| Moskva/ Oslo (Dagbladet.no): - Fy søren, også blir jeg konfrontert med dette på bursdagen min, sier en knapp, men spøkefull Rybak til Dagbladet.no om nyheten om at Kirkorov også er overformann i den russiske Eurovision- juryen.

Alexander våknet opp til mer enn én stor hendelse i Moskva denne morgenen.

Ikke bare fyller han 23 år i dag, han fikk også vite om oppslagene rundt hans kaviarfest hjemme hos den russiske stjernen Philip Kirkorov (42) sist helg.

Hjemme hos dommeren
Muligheten for at Rybak blir favorisert etter at han ble invitert hjem på russisk kaviar og vodka til dommeren har vært en sak i flere medier i dag, også utenlandske.

Danske Ekstra Bladet kaller det hele for en dommerskandale og skriver om hvordan den norske favoritten blir oppvartet hjemme i luksusleiligeheten til den russiske dommeren.

Alexander så i dag tidlig ut til å ta det hele med knusende ro da han forlot hotellet på vei til dagens to store generalprøver.Han var ikke videre snakkevillig, men smilte kommenterte at det var bursdagen hans og forsvant inn i bussen .

Før dette hadde han et intervju med NRK P1 hvor vodkafesten ikke ble nevnt med et ord. Bursdagen derimot snakket han en del om.

- Allerede klokka 24.00 i natt fikk jeg masse sms med gratulasjoner. Jeg har hemmelig nummer så hver eneste melding var fra noen jeg kjenner godt, og det føltes veldig bra.

Bursdagsfest
Han har en svært travel dag foran seg; etter prøvene i kveld blir det nemlig bursdagsfest på den norske ambassaden i Moskva.

- Festen er visst så hemmelig at jeg ikke engang vet noe om den, sa han til P1 i morges.

- Dette må den russiske juryen ta ansvar for, ikke vi, sa pressetalskvinne Mette Skjong til Dagbladet.no tidligere i dag.

Hun mener at Alexander på ingen måte kan bli straffet for besøket hjemme hos dommeren. At Kirkorov var overformann var ikke offentliggjort og dermed visste angivelig ikke den norske delegasjonen dette da Alexander dro på besøk til ham.

De frykter ikke for Alexanders videre deltakelse.

- Stemningen er topp, det er den virkelig. I dag har vi to viktige generalprøver, og vi fokuserer utelukkende på det som foregår på scenen.

KOMPIS: Alex var på fest hos denne mannen, som er stjerne i Russland. Foto: EPA/BRUNO BEBERT CORBIS OUT
KOMPIS: Alex var på fest hos denne mannen, som er stjerne i Russland. Foto: EPA/BRUNO BEBERT CORBIS OUT Vis mer