Ulf Lundell:

Fyllekjøring ble vendepunkt

I et stort intervju med Aftonbladet omtaler den svenske artisten Ulf Lundell fyllekjøringen som «et skikkelig bunnpunkt».

VENDEPUNKT: Artisten Ulf Lundell (69) forteller at han har sluttet å drikke etter at han ble tatt for fyllekjøring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
VENDEPUNKT: Artisten Ulf Lundell (69) forteller at han har sluttet å drikke etter at han ble tatt for fyllekjøring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når artisten, forfatteren og kunstneren Ulf Lundell (69) begir seg ut på sommerturné, skjer det uten ham selv bak rattet. I april ble han nemlig tiltalt for fyllekjøring.

Dette innrømmet ham på sin egen hjemmeside.

- Angrer dypt … En stor skam. Totalt tankeløst, men livet må gå videre så lenge man lever. Jeg tar min straff. Jobber som tidligere, bare litt mer kronglete logistikkmessig, skrev han.

Expressen skrev at prøvene viste at Lindell hadde en promille på 1,5, noe som betegnes som grov fyllekjøring i Sverige. Lovbruddet har en øvre strafferamme på to års fengsel.

Problemene

I et stort intervju med Aftonbladet erkjenner Lundell at han har slitt med alkoholproblemer.

- Det er en lang, lang, lang historie. Drakk fram til 1987, begynte i avrusning, var nykter i 19 år, reiste til Kub og tok en drink på La Flortidita. Begynte å drikke igjen i ni år. Slik ser det ut. Er det noe jeg er ekspert på, så er det alkohol, forteller han åpenhjertig.

Tidligere i år slapp artisten albumet «Tranorna kommer», som ble belønnet med terningkast fem av Dagbladets musikkanmelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer