Macaulay Culkin:

Fyller 40. Dette gjør han nå

I dag markerer 40-årsdagen til den verdenskjente barnestjerna Macaulay Culkin.

BURSDAGSBARN: I dag fyller barnestjerna Macaulay Culkin 40 år. Her er han avbildet i 1992 i anledning filmen «Hjemme Alene 2- forlatt i New York». Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: I dag fyller barnestjerna Macaulay Culkin 40 år. Her er han avbildet i 1992 i anledning filmen «Hjemme Alene 2- forlatt i New York». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

10 år gamle Macaulay Culkin kapret hjerter verden over, da han spilte hovedrollen som den rampete, men likevel bedårende Kevin McCallister i den velkjente familiefilmen «Home Alone», eller «Hjemme Alene», som vi kjenner den.

Culkin startet med skuespill allerede i en alder av fire år. Etter å ha kapret seg små roller i skrekkfilmen «The Midnight Hour» og i tv-serien «The Equalizer», debuterte han på storskjermen i dramafilmen «Rocket Gibraltar». Et år seinere var han også å se i komediefilmen «Uncle Buck».

Men det var altså først med det store gjennombruddet i den første «Hjemme Alene»-filmen i 1990, at han opplevde å bli stjerne over natta.

Siden den gang har rollen som Kevin McCallister forfulgt barnestjerna, som i dag fyller 40 år.

Forsvant fra rampelyset

I løpet av disse 40 åra skal det imidlertid nevnes at livet ikke bare har gått knirkefritt for seg for den velkjente skuespilleren.

Etter suksessen med« Alene Hjemme» spilte Culkin i en rekke filmer i den første halvdelen av 1990-tallet, med hovedroller i blant annet «My Girl» og «Richie Rich» og ikke minst oppfølgeren «Alene Hjemme 2- forlatt i New York».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer