BURSDAGSBARN: I dag fyller prins George tre år. Hertuginne Kate og prins Williams sønn har allerede levd et ganske annet liv enn sine jevnaldrende, og har for eksempel et eget stempel med fjeset sitt på, ifølge Independent. Dette bildet er tatt i familiens hjem i Norfolk i midten av juli. Foto: Matt Porteous / Scanpix
BURSDAGSBARN: I dag fyller prins George tre år. Hertuginne Kate og prins Williams sønn har allerede levd et ganske annet liv enn sine jevnaldrende, og har for eksempel et eget stempel med fjeset sitt på, ifølge Independent. Dette bildet er tatt i familiens hjem i Norfolk i midten av juli. Foto: Matt Porteous / Scanpix Vis mer

Fyller tre år i dag: Slik er luksusen, pliktene og privilegiene prins George av England er født inn i

Den britiske prinsen lever ikke som den jevne treåring. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at kongelige fører en litt annen livsstil enn oss andre dødelige, både når det gjelder luksus, plikter og privilegier.

Det gjelder også for royale smårollinger, noe bursdagsbarnet prins George er et eksempel på.

Independent har laget en oversikt over ting som skiller den ferske treåringen fra andre barn, og trekker blant annet fram prinsens bursdagsgaver som et eksempel.

Fikk hytte på hjul

For der andre barn ville jublet over et nytt Lego-sett eller et dukkehus, var prinsens toårsgave i fjor av en litt annen karakter.

Ifølge den britiske nettavisa fikk nemlig den da to år gamle George ei ekte hytte på hjul til den nette verdi av 18 000 pund, noe som tilsvarer om lag 203 000 norske kroner.

Av andre materielle goder nevner nettavisa tilgang til den kongelige samlinga av klær, noe som har ført til plass på GQs liste over Storbritannias 50 best kledde menn (i den grad en treåring kan kalles mann), samt tilgang til svømmebasseng og privat tennisbane i herregården Anmer Hall i Norfolk, der familien på fire holder til.

Hertuginne Kate og prins William ble tobarnsforeldre i fjor, da Charlotte kom til verden. Prins William har tidligere uttalt at han har blitt mye mer emosjonell etter at han ble far.

Allerede da prins George var ett år gammel fikk han plass på lista over verdens 100 mektigste mennesker.

Se bildeserie fra Georges første år her!

Plikter og privilegier

Prins George følger sin far i arverekkefølgen til den britiske tronen, og når tittelen «prins» blir byttet ut med «konge» om mange år vil George ta del i en rekke plikter og privilegier.

Blant disse trekker Independent fram muligheten til å utnevne riddere, ukentlige møter med den britiske statsministeren, skattefritak, immunitet mot rettsforfølgelse og fullt herredømme over alle svaner i Storbritannia (!).

Ikke noe enhver treåring kan se fram til, med andre ord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer