Ghislaine Maxwell:

- Fysisk mishandling

Det siste året har Ghislaine Maxwell sittet varetektsfengslet, tiltalt for å ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige. Nå kommer broren hennes, Ian Maxwell, med grove anklager mot fengselsbetjentene.

ANKLAGER: Ian Maxwell kommer med grove anklager mot fengselsbetjentene, og hevder at de mishandler søsteren Gishlaine Maxwell. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
ANKLAGER: Ian Maxwell kommer med grove anklager mot fengselsbetjentene, og hevder at de mishandler søsteren Gishlaine Maxwell. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I juli 2020 ble den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (58) pågrepet ved skjulestedet sitt i Bradford i New Hampshire etter nesten ett år på rømmen.

Siden har hun sittet varetektsfengslet i New York, anklaget for å ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige ved å rekruttere og «groome» disse jentene. I mars i år ble tiltalen utvidet til å omfatte menneskehandel.

Nå går 58-åringens bror, Ian Maxwell, hardt ut mot fengselsbetjentene og hevder at de mishandler søsteren.

- Vil knekke henne

I sitt første britiske TV-intervju, uttrykker Ian Maxwell bekymring for hvordan søsteren blir behandlet i fengselet.

Tidligere har Maxwells advokater hevdet at hun har mistet hår og gått ned over 15 kilo mens hun har sittet i varetekt. I april offentliggjorde 58-åringens advokater også et bilde av henne med et blått øye.

- Jeg ser ikke for meg at Gishlaine gir seg selv et svart øye. Jeg tror hun har blitt utsatt for fysisk mishandling av fengselsvaktene, sier han til Sky News.

Ian Maxwell mener at fengselets behandling av søsteren er brudd på grunnleggende menneskerettigheter som er utformet for å «knekke henne».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer