Ghislaine Maxwell:

- Fysisk mishandling

Det siste året har Ghislaine Maxwell sittet varetektsfengslet, tiltalt for å ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige. Nå kommer broren hennes, Ian Maxwell, med grove anklager mot fengselsbetjentene.

ANKLAGER: Ian Maxwell kommer med grove anklager mot fengselsbetjentene, og hevder at de mishandler søsteren Gishlaine Maxwell. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
ANKLAGER: Ian Maxwell kommer med grove anklager mot fengselsbetjentene, og hevder at de mishandler søsteren Gishlaine Maxwell. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli 2020 ble den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (58) pågrepet ved skjulestedet sitt i Bradford i New Hampshire etter nesten ett år på rømmen.

Siden har hun sittet varetektsfengslet i New York, anklaget for å ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige ved å rekruttere og «groome» disse jentene. I mars i år ble tiltalen utvidet til å omfatte menneskehandel.

Nå går 58-åringens bror, Ian Maxwell, hardt ut mot fengselsbetjentene og hevder at de mishandler søsteren.

- Vil knekke henne

I sitt første britiske TV-intervju, uttrykker Ian Maxwell bekymring for hvordan søsteren blir behandlet i fengselet.

Tidligere har Maxwells advokater hevdet at hun har mistet hår og gått ned over 15 kilo mens hun har sittet i varetekt. I april offentliggjorde 58-åringens advokater også et bilde av henne med et blått øye.

- Jeg ser ikke for meg at Gishlaine gir seg selv et svart øye. Jeg tror hun har blitt utsatt for fysisk mishandling av fengselsvaktene, sier han til Sky News.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ian Maxwell mener at fengselets behandling av søsteren er brudd på grunnleggende menneskerettigheter som er utformet for å «knekke henne».

- Det er bare urettferdig, og jeg synes det er ganske sjokkerende. Vi kommer til å ta det videre til FN. Amerika må stilles til ansvar - og det vil de bli, sier broren.

En talsperson for det føderale fengselssystemet i USA understreker at de tar anklagene på alvor.

- BOP (Federal Bureau of Prision, journ.anm.) tar påstander om ansattes oppførsel og uredelighet på største alvor. Dersom det er berettiget, vil vi starte etterforskning av saken, sier talspersonen ifølge Sky News.

Bekymret for rettssaken

Rettssaken mot Maxwell skulle egentlig begynt i juli, men ble utsatt til slutten av november etter at påtalemyndigheten utvidet tiltalen.

Ian Maxwell er bekymret for hvorvidt søsteren vil få en rettferdig rettssak.

- Det virker som folk mener at Ghislaine allerede er skyldig, men du er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Han mener at 58-åringen får skylda bare fordi Epstein er død.

- Siden han er død må de bare finne noen som kan betale prisen for det han har gjort, sier han og hevder at det ikke finnes bevis mot 58-åringen.

KONSPIRASJONSTEORIER RUNDT DØDSFALLET: Lørdag ble den overgrepstiltalte milliardæren Jeffrey Epstein funnet død på cella si i New York. Video: Video: Vegard Kvaale/ CNN/ NTB Scanpix Vis mer

Maxwell har hele tiden nektet straffskyld. Flere kvinner, som angivelig skal ha blitt utsatt for overgrep av Epstein, hevder imidlertid at det var 58-åringen som introduserte dem for milliardæren, angivelig vitende om hva han skulle gjøre med dem.

I et intervju med Miami Herald har Virginia Roberts Giuffre, en av de mest profilerte varslerne, hevdet at hun fikk «opplæring» i rollen som sexslave av Maxwell.

- Det handlet om alt fra hvordan man gir oralsex, hvordan være stille, være underdanig, gi Jeffrey det han ville ha. Mye av treningen ble gitt av Ghislaine, hevdet hun.

Døde

Epstein var en kjent finansmann i New York med forbindelser til mange kjente og mektige mennesker.

I 2008 ble han dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av flere mindreårige jenter. Sommeren 2019 ble han arrestert på nytt siktet for utnyttelse og mishandling av flere dusin jenter og kvinner.

Da han i august samme år ble funnet død på cella, var det mange som spekulerte i hva som hadde skjedd. Fengselet han satt i var kjent for å være i dårlig stand, og det er ryktet at vakten som skulle passe på ham sov da selvmordet skjedde.

I tillegg forsvant overvåkningsbildene fra selve gjerningsøyeblikket, som ga grobunn til særdeles mange konspirasjonsteorier. Enkelte har blant annet påstått at han ble drept av noen av sine mektige venner, fordi han satt på for mye informasjon.

Rettsmedisinerne konkluderte imidlertid med at han begikk selvmord på cella.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer