<strong>I RETTEN:</strong> En rekke oppsiktsvekkende detaljer har den siste tida dukket opp under Jonny Depp mot The Sun-rettssaken. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: En rekke oppsiktsvekkende detaljer har den siste tida dukket opp under Jonny Depp mot The Sun-rettssaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johnny Depp:

- Ga dattera (13) dop

Mener selv det var forsvarlig.

Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juli startet rettssaken mellom skuespilleren Johnny Depp (57) og eieren av tabloidavisa The Sun, New Groups Newspapers (NGN). Det ble satt av tre uker i High Court i London.

Depp har gått til sivilt søksmål mot avisa, for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Stjerna føler seg derfor ærekrenket, og har krevd oppreisning. Det kan ta opptil flere måneder før det står klart om Depp har fått gjennomslag.

Rettssaken har vært av det mer skitne slaget. Det har kommet fram en rekke rystende avsløringer underveis, og detaljene som har dukket opp har flere ganger vært mer oppsiktsvekkende enn selve saken.

Blant annet skal det ha kommet fram at ekskona - eller noen av vennene hennes - angivelig skal ha bæsjet i senga hans mens de var gift, ifølge Sky News.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Rusmisbruk

Til stede var nemlig også ekskona Amber Heard (34), som var gift med Depp fra 2015 til 2017. Avsløringene som har dukket opp har i hovedsak sirklet kring deres svært turbulente ekteskap, der det også hevdes at begge parter skal ha vært voldelige. Dette har for øvrig begge benektet.

Nå, når rettssaken har gått mot sin slutt, er det imidlertid noe helt annet enn ekteskapet som vekker oppsikt. Noen av de tidligere forklaringene til 57-åringen, som vitnet i retten, har nå blusset opp igjen.

Depp fortalte nemlig i retten om sitt rusmisbruk opp gjennom åra, og innrømmet å ha brukt en rekke narkotiske stoffer, inkludert marihuana, kokain, LSD og ecstacy, ifølge Sky News.

Det skal også ha vært bakgrunnen til hans angivelige voldelige oppførsel, og i rettens første dager var fokuset dermed rettet mot det. Der fortalte han at misbruket startet i ung alder.

Det skal ha ført til beslutningen om å gi marihuana til sin egen datter, Lily-Rose Depp (21), i en alder av bare 13 år.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.02.2016 RIVER SEG LØS: Johnny Depp river av seg Donald Trump-maska i en «behind the scenes»-video regissør Jeremy Konner la ut på Twitter. Video: Jeremy Konner Vis mer

- Forsvarlig forelder

Hollywood-skuespilleren ville angivelig nemlig heller at barna hans skulle være ærlige med han, i stedet for å holde på med sånne ting og gjemme det unna. Depp har også sønnen Jack Depp (18). Begge barna har han fått med ekskona Vanessa Paradis (47), som han var sammen med fra 1998 til 2012.

<strong>DATTER:</strong> Lily-Rose Depp skal angivelig ha fått marihuana av faren sin, Johnny Depp. Foto: NTB Scanpix
DATTER: Lily-Rose Depp skal angivelig ha fått marihuana av faren sin, Johnny Depp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Vær så snill å kom til meg når du føler deg klar, for jeg vil ikke at din første opplevelse i verden skal være med mennesker du ikke kjenner. Ikke ta ting du ikke kjenner til, som jeg ikke kan stole på. Det er et spørsmål om sikkerhet», skal han ha sagt til din datter, ifølge vitnemålet.

Kort tid etter skal 13-åringen ha kommet til han og sagt at hun var klar. Depp fortalte videre at han skal ha rådført seg med datteras mor, som også skal ha snakket med dattera om det.

- Du vil ikke at 13-åringen din havner i en paranoid psykosetilstand og jeg visste at marihuanaen jeg hadde selv, som jeg røyker selv, er til å stole på og har en god kvalitet. Jeg var fast bestemt på å ikke la henne prøve noe dop utenfra for jeg vet det er for farlig, skal han ha sagt i retten.

Depp mente imidlertid det hele var forsvarlig, og hadde ifølge seg selv bare gode intensjoner.

- Hvis det er feil i dine øyne så setter jeg pris på meningen din, men jeg oppdro dattera mi. Jeg var en forsvarlig forelder så vidt jeg vet, forklarte han til aktor.

Johnny Depp og Amber Heard møttes første gang på filmsettet til filmen «The Rum Diary» i 2011. I 2017 skilte de lag, etter å ha vært gift i to år.

Depp er kanskje mest kjent for sin rolle som piraten Jack Sparrow i «Pirates of the Carribean»-filmene. Han er imidlertid kanskje vel så kjent for filmer som «Edward saksehånd», «Alice i eventyrland» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer