DØD: Skuespiller og krigsveteran Roy Dotrice er død, 94 år gammel. Foto: AP
DØD: Skuespiller og krigsveteran Roy Dotrice er død, 94 år gammel. Foto: APVis mer

Roy Dotrice:

«Game of Thrones»-skuespilleren Roy Dotrice er død

Døde i sitt eget hjem.

(Dagbladet): Mandag kveld kom nyheten om at «Game of Thrones»-skuespiller Roy Dotrice er død, 94 år gammel.

Dotrice døde i sitt hjem i London mandag, ifølge Variety.

Den britiske skuespilleren er trolig best kjent for sin rolle som Wisdom Hallyne i sesong to av suksesserien «Game of Thrones».

VETERAN: Roy Dotrice gjorde seg bemerket som skuespiller, men også som britisk krigsvetran under andre verdenskris. Foto: Pa Photos
VETERAN: Roy Dotrice gjorde seg bemerket som skuespiller, men også som britisk krigsvetran under andre verdenskris. Foto: Pa Photos Vis mer

Allerede i 1957 debuterte Dotrice som skuespiller. Den gang i TV-filmen «The Adventure».

I Guinness Rekordbok

Leopold Mozart vil likevel være en av hans mest minneverdige roller, som komponist og far til Wolfgang Amadeus Mozart i den Oscar-vinnende filmen «Amadeus» fra 1984.

I tillegg til en rekke priser, er Dotrice også å finne i Guinness Rekordbok. Med stemmene til hele 224 rollefigurer i den første «Game of Thrones»-boka, holder han nemlig rekorden som den skuespilleren som har stemmen til flest rollefigurer i en lydbok.

Han har også havnet i rekordboka etter å ha spilt John Aubrey i enmannshowet «Brief Lives», hele 1 782 ganger.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

I Guinness Rekordbok

Dotrice gjorde seg imidlertid ikke bare bemerket som skuespiller. Til tross for at han har vunnet en rekke priser for sine verk, tjenestegjorde han også i det britiske Royal Air Force under andre verdenskrig.

Han satt fengslet i en tysk leir for allierte krigsfanger fra 1942 til 1945.

Privat var skuespilleren gift med Kay Newman fra 1947 og fram til hennes død i 2007. Sammen fikk de barna, Michele, Yvette og Karen.