STJERNESTATUS: Sophie Turner har så godt som vokst opp i offentligheten. Nå forteller hun om de negative sidene ved det hele. Foto: NTB Scanpix
STJERNESTATUS: Sophie Turner har så godt som vokst opp i offentligheten. Nå forteller hun om de negative sidene ved det hele. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sophie Turner:

«Game of Thrones»-stjerna: - Jeg mistet mensen

Sophie Turner forteller åpent om medaljens bakside ved det å være kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag var det over og ut for «Game of Thrones», da den siste episoden av sesong åtte ble sendt. Trofaste fans har fulgt serien slavisk siden 2011, og man har naturligvis fått et forhold til både karakterene i serien, og også skuespillerne som spiller dem.

En som har fått mye spalteplass de siste åra, er Sophie Turner (23), kjent for sin rolle som Sansa Stark i HBO-serien.

Nylig sjokkerte hun en hel verden da hun giftet seg med musikeren Joe Jonas (29), og hun har tidligere også snakket åpenhjertig om hvordan hun har slitt med depresjoner, og at kritikken fra tv-seerne i stor grad har vært en medvirkende årsak.

I et nytt intervju med The Times letter den 23 år gamle verdenstjerna nok en gang på sløret om at livet som berømt ikke alltid er en dans på roser.

- Reddet livet mitt

Turner slo nemlig gjennom allerede som 13-åring, da hun kapret rollen som Sansa Stark. Siden den gang har hun vært på alles lepper, men nå avslører hun medaljens bakside.

Å vokse opp i offentligheten har nemlig gjort Turner svært bevisst rundt egen kropp, og hun forteller at hun ble så fiksert på sitt eget utseende at det påvirket menstruasjonssyklusen hennes.

- Det tok bare over tankene mine, det var alt jeg tenkte på. Jeg telte kalorier, alt, sier stjerna, og legger til at hun til tider tenkte at hun enkelte dager bare kunne spise nøtter.

Som følge av begrensningene hun satte for seg selv med tanke på matinntak, mistet hun menstruasjonen.

- Jeg sluttet å ha mensen i ett år. Det var da jeg innså at jeg trengte hjelp, avslører hun.

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, har tidligere fortalt til Dagbladet at når det gjelder å miste mensturasjonen, så handler det om generelt lavere fettprosent og/eller energinntak.

- Det er en forsvarsmekanisme, og kroppens måte å fortelle at det ikke er en passende tid å bli gravid, sa Sundfør.

Selv om stjerna tilsynelatende er svært lykkelig med ektemannen Joe Jonas i dag, påpeker hun at hun ikke var på riktig sted mentalt da de først begynte å date.

STJERNEPAR: Joe Jonas og Sophie Turner giftet seg tidligere denne måneden. Nå takker hun ham for å ha reddet livet hennes. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Joe Jonas og Sophie Turner giftet seg tidligere denne måneden. Nå takker hun ham for å ha reddet livet hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han oppfordret meg til å elske meg selv, sier hun, og forteller at han hjalp henne på mange måter.

- Jeg tror han reddet livet mitt på en måte, innrømmer hun.

Turner fikk rollen i HBO-serien da hun var 13 år gammel, og var bare 14 år da hun startet innspillingene som Sansa. Den unge skuespilleren fikk raskt kjenne på livet som en berømt - på både godt og vondt.

OVERRASKET: Begge var å se på Billboard Music Awards natt til torsdag, men det var det som skjedde etter uttelingen som nå overrasker fansen. Joe Jonas og Sophie Turner bestemte seg nemlig for å gifte seg i Las Vegas. Video: CNN Vis mer

Ga etter for nettroll

Som ung synes hun at tilbakemeldingene for jobben som Sansa var så vonde at hun flere ganger lekte med tanken om å begå selvmord, har hun fortalt. Stjerna la riktignok til at hun ikke tror at hun faktisk var i stand til å gjennomføre det.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider, http://nssfinfo.no/

Hun fortalte videre at hun begynte å gi etter for nettrollene, som kommenterte alt fra vekt til kviser, og sa det førte til at hun begynte å tvile på både eget utseende og skuespillerferdigheter.

Usikkerheten skal ha ført til en så hard depresjon, at enkle oppgaver som å kle på seg kunne medføre at hun brøt ut i gråt.

Som følge av depresjonen skal Turner både ha fått medisinsk behandling og begynt i terapi.

Tar en pause

I dag er Turner blant Storbritannias mest ettertraktede skuespillere, men etter at serien nå er ferdig innspilt, og ikke minst ferdig på tv, forklarer Turner at hun har tatt en pause fra skuespilleryrket for å fokusere på sin mentale helse.

Selv om 23-åringen fortsatt får medisinsk behandling for depresjon, kan hun fortelle at hun er på et langt bedre sted i livet og at hun elsker seg selv høyere enn noen gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer