Prinsesse Diana:

Gammelt intervju vekker oppsikt

Prinsesse Diana har vært død i snart 23 år. Nå er det imidlertid vekket liv i gamle uttalelser igjen.

GAMLE UTTALELSER: Et gammelt intervju med Diana, prinsessa av Wales, vekker nå oppsikt. Her er hun avbildet i Italia i 1985, sammen med daværende ektemann, prins Charles. Foto: NTB Scanpix
GAMLE UTTALELSER: Et gammelt intervju med Diana, prinsessa av Wales, vekker nå oppsikt. Her er hun avbildet i Italia i 1985, sammen med daværende ektemann, prins Charles. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diana, den tidligere prinsessa av Wales, var på 80- og 90-tallet på alles lepper. Som en nøkkelperson i den britiske kongefamilien, var prinsessa en av de mest fotograferte kvinnene i verden og var hyppig å se på avisforsider.

Det er likevel den tragiske ulykka i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris i 1997 som kanskje har bitt seg mest fast i minnet, etter det som sies å være en av verdens mest kjente bilulykker.

I bilen satt Diana, kjæresten Dodi Al-Fayed, sjåføren Henri Paul og sikkerhetsvakta Trevor Rees-Jones. Dodi og Henri dør øyeblikkelig. Trevor blir hardt skadet.

Diana blir fraktet til sykehuset la Salpêtrière, og bekreftes død 31. august klokka 04.00 - 36 år gammel. 6. september blir begravelsen sett av 2,5 milliarder mennesker.

Igjen satt en hel verden i sjokk og bunnløs sorg, og tankene ble raskt rettet mot de to etterlatte barna, William og Harry.

Ta over tronen?

Prins William (38) er i dag nummer to i den britiske arverekkefølgen, og er forventet å ta over tronen etter at hans far, prins Charles (71), dør. Det er ingen tradisjon for at regjerende monark abdiserer i Storbritannia, og prins Charles vil dermed heller ikke bli konge før hans mor, dronning Elizabeth (94), dør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer