«ROBINSON»-VINNER: Bjørn Tore Bekkeli (40) vant i kveld årets «Robinsonekspedisjonen». Her er han med programleder Christer Falck, og premiesjekken på 300 000 kroner. Foto: TV3
«ROBINSON»-VINNER: Bjørn Tore Bekkeli (40) vant i kveld årets «Robinsonekspedisjonen». Her er han med programleder Christer Falck, og premiesjekken på 300 000 kroner. Foto: TV3Vis mer

- Ganske sikker på at min tv-karriere er over

«Robinson»-vinner Bjørn Tore Bekkeli (40).

(Dagbladet): I kveld var det duket for finale i «Robinsonekspedisjonen», hvor det var Bjørn Tore Bekkeli (40) som trakk det lengste strået og dermed stikker av med premien på 300 000 kroner.

- Det har vært helt utrolig, og nesten ikke til å tro. Jeg så finalen torsdag, og det var nesten større enn første gangen. Helt underbart, som de sier i Sverige, sier vinneren til Dagbladet.

Vunnet to reality-serier Dette er ikke første gang Bekkeli stikker av med seieren i en reality-serie. I 2003 vant han TV 2s gårdsreality «Farmen».

- Var det større å vinne «Robinson» enn «Farmen»?

- Egentlig ikke, det er veldig todelt. «Farmen» varer i tre måneder, og det er en helvetes premie. I «Robinson» kom jeg inn som utfordrer. Jeg tenkte at jeg egentlig ikke hadde sjanse til å vinne. En utfordrer har aldri vunnet noe reality noen gang, og det visste jeg før jeg var med, sier han, og legger til:

- Jeg tror heller aldri at noen har vunnet to store realty-konsepter. En i Amerika har vunnet «Robinson» to ganger, men aldri har noen vunnet to forskjellige.

- Pondus og tung i rumpa Bekkeli innrømmer at formen i dag er en ganske annen enn den gang han vant «Farmen».

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ti år siden jeg vant «Farmen». Den gang var jeg 30 og topptrent. Nå er jeg 40 år, familiefar, har fått meg en liten pondus og er blitt litt tung i rumpa. Da smaker det ekstra godt med seier.

Noe mer reality tviler han imidlertid på at det blir.

HELE GJENGEN: Årets «Robinson»-vinner Bjørn Tore Bekkeli (40) sammen med de andre «Robinsonekspedisjonen»-deltakerne. Foto: TV3
HELE GJENGEN: Årets «Robinson»-vinner Bjørn Tore Bekkeli (40) sammen med de andre «Robinsonekspedisjonen»-deltakerne. Foto: TV3 Vis mer

- Nå tror jeg fallhøyden blir svær. Jeg har alt å tape ved å bli med på noe mer. Av de store konseptene, er det bare «71 grader nord» som henger igjen. Sjansen for å vinne tre ulike er veldig liten. Jeg er ganske sikker på at min tv-karriere er over. Nå har jeg bevist for meg selv og familien at jeg kan reality, så da kan jeg parkere den.

- Det ble en tårevåt og spennende finale?

- Jeg måtte jo trykke på for å vise noen følelser, sier Bjørn Tore, og fortsetter:

- Jeg var sikker på at både Davida, Alita og Marit skulle stemme på meg, i tillegg til utfordrerne, og var derfor sikker på at jeg skulle vinne. Men så stemte ikke David på meg. Eller Alita. Eller Marit. Jeg så førsteplassen ryke, og ble veldig glad da Hansi stemte på meg.

- Egoistisk Nå går premiepotten, 300 000 kroner, til ny og større bolig for seg selv, samboeren Linn, datteren Eline (2) og familiens hund.

- Det er vanskelig i dag å komme inn på boligmarkedet. Jeg kjøpte meg en liten ungkarsleilighet på 48 kvadratmeter for en del år siden. Etter det har det kommet en samboer, en ekstra hund og et barn inn i bildet. Vi har hatt behov for hus, men uten særlig oppsparte midler, er det nesten umulig. Jeg så for meg å jobbe og slite i flere år, at vi måtte bo trangt, og det er ikke bra for forholdet. Det er en egoistisk måte å bruke pengene, men samtidig er det en situasjon som mange førstegangsforeldre i Norge kan kjenne seg igjen, sier han.

Det å endelig skulle få gitt datteren et skikkelig rom, er noe som rører Bekkeli dypt.

- Jeg ønsker barnet mitt det beste, og ville ordne et prinsesserom til henne. Jeg begynner nesten å gråte nå når jeg snakker om det. Jeg hadde et annerledes mål nå, en da jeg som singel snowboardboms deltok i «Farmen» og bare kjørte på. Her har jeg kjempet for familien. «Nå skal pappa ordne dette greiene her», var tanken. Og med den følelsen i seg under hele oppholdet, var det deilig å komme hjem, bøye seg ned på kne og si til datteren min at «pappa klarte det».

TI ÅR SIDEN: I 2003 vant Bjørn Tore Bekkeli den populære gårdsrealityen «Farmen». Her er han med programmets daværende programleder Fridtjof Wilborn. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TI ÅR SIDEN: I 2003 vant Bjørn Tore Bekkeli den populære gårdsrealityen «Farmen». Her er han med programmets daværende programleder Fridtjof Wilborn. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan reagerte samboeren din?

- Samboeren min ble ganske paff. Hun hadde et håp om at jeg skulle klare det, men visste det ville bli vanskelig. Jeg er kjent for å være hensynsløs, folk ville ikke jobbe med meg, og i tillegg var jeg utfordrer. Hun ble helt satt ut av at jeg vant, det skal jo ikke gå an.

Se hvordan de andre deltakerne reagerte på Bjørn Tore Bekkelis «Robinson»-seier her.

«PAPPA KLARTE DET»: Bjørn Tore Bekkeli (40) gleder seg til å kunne gi datteren Eline (2) et prinsesserom. «Robinson»-premien på 300 000 kroner går nå til ny bolig for ham, samboeren Line, datteren og familiens hund. Foto: Privat
«PAPPA KLARTE DET»: Bjørn Tore Bekkeli (40) gleder seg til å kunne gi datteren Eline (2) et prinsesserom. «Robinson»-premien på 300 000 kroner går nå til ny bolig for ham, samboeren Line, datteren og familiens hund. Foto: Privat Vis mer