<strong>SLITER:</strong> Skuespillerne Rosanna Arquette (t.v) forteller at hun sliter med angst etter å ha stått frem som et av Harvey Weinsteins mange angivelige ofre for seksuell trakassering. Her er hun avbildet sammen med skuespillerne Jamie Lee Curtis, Jennifer Grey og Frances Fisher under en kvinnemarsj i Los Angeles i januar 2017. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Skuespillerne Rosanna Arquette (t.v) forteller at hun sliter med angst etter å ha stått frem som et av Harvey Weinsteins mange angivelige ofre for seksuell trakassering. Her er hun avbildet sammen med skuespillerne Jamie Lee Curtis, Jennifer Grey og Frances Fisher under en kvinnemarsj i Los Angeles i januar 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rosanna Arquette:

- Ganske vanskelig å ikke være paranoid

Sliter med psyken etter Weinstein-avsløring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høsten 2017 sto flere kvinner fram som ofre av angivelig seksuell trakassering av Hollywood-morsgulen Harvey Weinstein (67). Blant disse var skuespillere som Angelina Jolie (44), Gwyneth Paltrow (46) og Rosanna Arquette (60).

Siden ble det stadig flere som meldte fra om liknende opplevelser, inntil tallet var mer enn 80 kvinner. Anklagene dreide seg om voldtekt, seksuelle overgrep, sextrakassering, trusler og trakasserende oppførsel. Rettssaken mot Weinstein er utsatt flere ganger, men er nå planlagt å starte i januar. Han risikerer livstid om han blir dømt.

Han har hele tida begjært seg uskyldig.

Men selv om det som kanskje er en form for «avslutning» i anklagene mot Weinstein nå nærmer seg, er situasjonen en helt annen for enkelte av 67-åringens angivelige ofre.

I et intervju med The Guardian, åpner skuespiller Rosanna Arquette opp om store utfordringer med sin psykiske helse, om trakassering og om en karriere lagt i ruiner.

- Han vil ødelegge meg

Rosanna Arquette er søster av skuespillerne David Arquette (47) og Patricia Arquette (51). Født inn i en familie av skuespillere, startet hun sin karriere i ung alder. Siden 70-tallet har hun spilt i mer enn 70 filmer og tv-serier, hvor «Desperately Seeking Susan» (1985), «Pulp Fiction» (1994) og «Crash» (1996) er blant de mest kjente.

<strong>SKUESPILLERFAMILIE:</strong> Her er søknene Rosanna Arquette, Patricia Arquette and David Arquette avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLERFAMILIE: Her er søknene Rosanna Arquette, Patricia Arquette and David Arquette avbildet sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om det er en stund siden Arquette prydet de største filmplakatene, havnet hun høsten 2017 igjen på avisforsidene da hun som en av de aller første sto fram med sine overgrepsanklager mot Weinstein. Det gjorde hun i et lengre intervju med både The New Yorker og The New York Times.

Episoden hun sto fram med, handlet et møte hun hadde hatt med Weinstein i Los Angeles i 1990, da hun skulle hente et manus på hotellet hvor han bodde.

Der ble hun sendt opp på hotellværelset til den mektige produsenten. Kun iført en badekåpe, hevder Arquette at Weinstein førte hånda ned hennes mot skrittet sitt, etter å ha ytret ønske om en massasje. Da hun nektet, skal han angivelig ha navngitt flere andre skuespillere som tidligere hadde vært velvillige, og advarte henne om at hun «var i ferd med å begå en stor feil», hevder Arquette.

- Tjente ikke ett øre

Storfilmen «Pulp Fiction», som hadde premiere fire år etter den angivelige hendelsen med Weinstein, var produsert av Weinsteins daværende selskap, Miramax.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

Arquette forteller at hun så gjerne ville jobbe med filmens regissør, Quentin Tarantino (56), men at hun aldri tjente et eneste øre på sin rolle i filmen. I det minuttet hun gikk ut av Weinsteins hotellrom, forteller hun at hun tenkte: «Han kommer til å gå inn for å ødelegge meg».

Siden har hun vært redd, sier hun.

- Det var en markant nedgang i karrierer. Vi har mange gått fra A-skuespillere til bunnen av lista over C-skuespillere i løpet av minutter. Rykter … på middagsselskaper ble det sagt ting som «Vær forsiktig, hun er en plage». Folk hører på det. Og det er ikke sant! sier hun i intervjuet.

<strong>REDD:</strong> Rosanna Arquette forteller at hun har vært redd for Winstein siden hun avslo hans tilnærming for nesten 30 år siden. Foto: NTB Scanpix
REDD: Rosanna Arquette forteller at hun har vært redd for Winstein siden hun avslo hans tilnærming for nesten 30 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Israelsk etterretning

I det nylige intervjuet med den britiske avisa, poengteres det tydelig at Arquette i dag sliter med følgene av å stå fram med sin historie.

Hun framstår så engstelig at det lett kan oppfattes som at hun er regelrett paranoid, og hevder hun blant annet har fått sin telefon og PC hacket, skriver avisa.

Samtidig som den avdankede Hollywood-mogulens forsvarerne nå har brukt månedsvis på å bygge opp forsvaret i saken, har BBC nylig lansert dokumentaren «Untouchable: The Rise and Fall og Harvey Weinstein», en dokumentar Arquette bidrar i.

Etter at dokumentaren var ferdig, ble hun, ifølge The Guardian, også gjort oppmerksom på av dokumentarens produsenter at Weinstein hadde fått hjelp av det israelske etterretningsselskapet Black Cube til å sette sammen en profil på henne.

- Jeg forsøker å få kontroll på tankene mine. Men det ganske vanskelig å ikke være paranoid når man finner ut at man er blitt spionert på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer