Rosanna Arquette:

- Ganske vanskelig å ikke være paranoid

Sliter med psyken etter Weinstein-avsløring.

SLITER: Skuespillerne Rosanna Arquette (t.v) forteller at hun sliter med angst etter å ha stått frem som et av Harvey Weinsteins mange angivelige ofre for seksuell trakassering. Her er hun avbildet sammen med skuespillerne Jamie Lee Curtis, Jennifer Grey og Frances Fisher under en kvinnemarsj i Los Angeles i januar 2017. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Skuespillerne Rosanna Arquette (t.v) forteller at hun sliter med angst etter å ha stått frem som et av Harvey Weinsteins mange angivelige ofre for seksuell trakassering. Her er hun avbildet sammen med skuespillerne Jamie Lee Curtis, Jennifer Grey og Frances Fisher under en kvinnemarsj i Los Angeles i januar 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høsten 2017 sto flere kvinner fram som ofre av angivelig seksuell trakassering av Hollywood-morsgulen Harvey Weinstein (67). Blant disse var skuespillere som Angelina Jolie (44), Gwyneth Paltrow (46) og Rosanna Arquette (60).

Siden ble det stadig flere som meldte fra om liknende opplevelser, inntil tallet var mer enn 80 kvinner. Anklagene dreide seg om voldtekt, seksuelle overgrep, sextrakassering, trusler og trakasserende oppførsel. Rettssaken mot Weinstein er utsatt flere ganger, men er nå planlagt å starte i januar. Han risikerer livstid om han blir dømt.

Han har hele tida begjært seg uskyldig.

Men selv om det som kanskje er en form for «avslutning» i anklagene mot Weinstein nå nærmer seg, er situasjonen en helt annen for enkelte av 67-åringens angivelige ofre.

I et intervju med The Guardian, åpner skuespiller Rosanna Arquette opp om store utfordringer med sin psykiske helse, om trakassering og om en karriere lagt i ruiner.

- Han vil ødelegge meg

Rosanna Arquette er søster av skuespillerne David Arquette (47) og Patricia Arquette (51). Født inn i en familie av skuespillere, startet hun sin karriere i ung alder. Siden 70-tallet har hun spilt i mer enn 70 filmer og tv-serier, hvor «Desperately Seeking Susan» (1985), «Pulp Fiction» (1994) og «Crash» (1996) er blant de mest kjente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer