BLIR STUDENT: Emma Watson (19) bytter ut tryllestaven i Harry Potter-filmene med litteraturstudier, når hun fra høsten av blir innlemmet i studentmiljøet ved Brown. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
BLIR STUDENT: Emma Watson (19) bytter ut tryllestaven i Harry Potter-filmene med litteraturstudier, når hun fra høsten av blir innlemmet i studentmiljøet ved Brown. Foto: REUTERS/Lucas JacksonVis mer

Går fra Galtvort til Brown

Emma Watson (19) skal studere litteratur ved prestisjeuniversitetet.

|||(Dagbladet): Nå når Harry Potter-filmene nærmer seg slutten, må de populære ungdomsskuespillerne speide etter andre prosjekter å ta fatt på.

Og Emma Watson (19), som spiller Hermine Grang, ser ikke ut til å ville basere sitt framtidige levebrød utelukkende på skuespillerferdighetene.

Hun er nå kommet inn på prestisjeskolen Brown University i Providence, Rhode Island, ifølge et intervju 19-åringen har gjort med Paste Magazine.

- Toppkarakterer

Der skal hun ikke studere magi, men litteratur.

- Jeg håper å gjøre det bra på de avsluttende videregåendeeksamene mine, men de har foreløpig tatt meg opp på studiet deres, sier Watson.

Den plassen skal hun imidlertid ikke være særlig redd for å miste. Ifølge Paste Magazine har hun toppkarakterer i alle fag hun har tatt til nå.

Det har lenge vært spekulasjoner om hvilken skole den unge jenta skulle ta fatt på fra høsten av. For mens andre skuespillerinner har blitt koblet med forskjellige menn, har det vært skolevalget som har ført til oppslagene med hennes navn på.

Fortsetter filmkarrieren
Og det skal ikke være tilfeldig at det er litteraturstudier hun vil fordype seg i.

- Det høres kanskje nerdete ut, men jeg liker meget godt å lese. Og hvis jeg ikke jobber med Harry Potter, blir jeg mest avslappet hvis jeg setter meg ned med en god bok. Og ikke bare én, jeg har alltid flere bøker jeg veksler på å lese til en hver tid.

Hun aviser imidlertid at hun skal legge skuespillerkarrieren helt på hylla, selv om hun nå kaster tryllestaven og setter seg på skolebenken.

- Det er jo ikke slik at studiene og filmkarrieren ikke kan kombineres, at det ene utelukker det andre. Men det skal bli godt med et miljøskifte, sier skuespillerinnen.

BROWN: Slik ser det ut på campusen til universitetet Emma Watson skal begynne på. Foto: AP Photo/Winslow Townson
BROWN: Slik ser det ut på campusen til universitetet Emma Watson skal begynne på. Foto: AP Photo/Winslow Townson Vis mer