Dag Erik Pedersen:

Går fra hverandre etter 28 år

NRK-profil Dag Erik Pedersen og Ania Veliz har flyttet fra hverandre.

BRUDD: Dag Erik Pedersen og Ania Veliz har flyttet fra hverandre. De har vært sammen i 28 år, og har to døtre sammen. Foto: Espen Solli
BRUDD: Dag Erik Pedersen og Ania Veliz har flyttet fra hverandre. De har vært sammen i 28 år, og har to døtre sammen. Foto: Espen Solli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Av respekt for barna og familien ber vi om forståelse for at vi ikke kommer til å kommentere dette utover til NTB, sier Dag Erik Pedersen (58) til NTB.

Han var tidligere proffsyklist, men har etter den karrieren slått seg opp som programleder i NRK. Han har i flere år ledet det populære programmet «Mesternes mester».

Paret har vært sammen i 28 år, men velger altså nå å gå hver til sitt. I 2010 ble det kjent at Pedersen og Veliz hadde flyttet fra hverandre, men at de fortsatt var kjærester.

De flyttet derimot tilbake sammen, men er nå altså ikke et par lenger. De har døtrene Sunniva og Selma sammen.

Pedersen har også en sønn og datter fra tidligere forhold.

Møttes i Porsgrunn

Familien har pleid å være med på innspillingen av det populære NRK-programmet Pedersen leder.

- De er stolte av «Mesternes mester»-prosjektet. De blir like glade hvert år når jeg forteller at jeg skal være med på en ny runde av serien, har han tidligere uttalt overfor Se og Hør.

For flere år siden lettet programlederen på sløret om hvordan han møtte Veliz for nå over 28 år siden.

- Ania og jeg møttes i Porsgrunn for mange år siden. Jeg tror ikke bevisst at jeg sjarmerte henne i senk, jeg syntes bare at hun var innmari søt, fortalte han.

- Men jeg har jo bodd 13 år i Italia, og har lagt meg til den italienske væremåten. Jeg flørter mye, både med kvinner og menn, uten at det ligger noe romantisk i det. Man når lettere frem med litt sjarm; ved å gi av seg selv. Det gjelder det meste i livet, fortalte han.

- Et tøft år

I februar i år uttalte «Mesternes Mester»-programlederen overfor Se og Hør at familien hadde lagt et tøft år bak seg.

- Jeg er glad for at vi er ferdig med 2017. Det var et tøft år. I 2018 starter vi med blanke ark og fargestifter, sa han til ukebladet.

Kort tid før julen 2016 ble nemlig Veliz rammet av kreft, og CT-skanningen viste kreft med spredning. Hun måtte gjennom operasjon, stråling og celllegiftkur.

- Det var brutalt. Plutselig satt vi der, fra å være supportere i kreftsaken - gjennom vårt arbeid for Kreftforeningen med årets viktigste sykkeltur «Granfondo Don Pedro» - til å bli pasient og pårørende. Jeg har jo hatt nære venner og NRK-kolleger som har mistet livet i kreft, men det ble naturligvis enda mer personlig nå. Det rammet med kolossal tyngde, fortalte Pedersen til Se og Hør i fjor.

I februar uttalte Veliz at hun er kreftfri.

- Det går bra. Helsen har stabilisert seg, har hun fortalt.

HVEM STRIKKER BEST?: I lys av den velomtalte strikke-kommentaren til «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen, har Dagbladet utfordret årets deltakere, og ham, i nettopp strikking. Vis mer

- Lykken på min side

58-åringen har også selv vært gjennom tøffe tak. I 2008 ble han rammet av kraftig hjerteinfarkt, og han ble fortalt at han var sekunder fra å miste livet.

- Jeg hadde lykken på min side og hjelpen kom raskt. I ettertid har jeg blitt mer klar over at det finnes en ende, sa han til Dagbladet i fjor.

I intervjuet uttalte han samtidig at han ikke lar seg skremme av den tøffe opplevelsen.

- Nei, hva har jeg å være redd for? Det er bortkastet energi å gå rundt og være engstelig. Men jeg tror at alle er redde for å få kreft. Jeg er kjemperedd for det, men tenker ikke så mye på det. Jeg kan ikke få sagt det nok. Nyt turen så lenge den varer, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer