- REDUSERTE KRIMINALITET: Tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, går hardt ut mot Beyoncés opptreden på VMA-utdelinga. Han mener at hennes politiske budskap ikke kan måle seg med hans politiske tiltak, som han hevder reddet rundt 5000 afroamerikanske liv. Foto: NTB scanpix
- REDUSERTE KRIMINALITET: Tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, går hardt ut mot Beyoncés opptreden på VMA-utdelinga. Han mener at hennes politiske budskap ikke kan måle seg med hans politiske tiltak, som han hevder reddet rundt 5000 afroamerikanske liv. Foto: NTB scanpixVis mer

Går hardt ut mot Beyoncé: - Jeg har reddet flere mørkhudede liv

Den tidligere New York-borgermesteren snakker ut. 

(Dagbladet): Helt siden Beyoncé (34) slapp singelen «Formation» fra albumet «Lemonade», har hun fått skryt og kritikk fra flere hold for det politiske budskapet mellom linjene.

Hun har engasjert seg i «Black Lives Matter»-kampanjen, som er en protestaksjon mot politiets behandling av afroamerikanere i USA. Bevegelsen oppsto først i sosiale medier i 2013, da Trayvon Martin (17) ble skutt av den lokale nabolagsvakten George Zimmerman.

Zimmerman ble senere frikjent, noe som førte til store protester fra det afroamerikanske miljøet.

Beyoncé har flere ganger vist støtte til kampanjen fra scenen, og opptredenen under søndagens (amerikansk tid) VMA var intet unntak.

Nå mener tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, at han har gjort en bedre jobb med å redde afroamerikanere enn hva artisten har.

- Lever på grunn av meg

Det var musikkmagasinet Rolling Stone som først omtalte saken.

Under 34-åringens opptreden på VMA-utdelinga ble et segment vist der dansere tilsynelatende ble skutt og falt mot bakken. Under dem ble det tent et rødt lys.

Da den tidligere borgermesteren ble spurt om hva han mente om opptredenen, under et besøk hos det politiske programmet «Fox & Friends», var han klar i sin tale.

- Jeg drev den største og beste politietaten i verden. Jeg reddet flere mørkhudede liv enn noen av de menneskene du så på scenen der, ved å redusere kriminalitet og drap, sa han og fortsatte:

NYTT ALBUM: Se traileren til Beyoncés nyeste album «Lemonade». Video: HBO / Reuters Vis mer

- Det med over 75 prosent. Fire-fem tusen afroamerikanske ungdom lever i dag på grunn av politikken jeg satte i gang da, sa han i intervjuet.

Politikeren, som egentlig skulle snakke om Trump i intervjuet, påpeker også at store deler av familien hans jobbet som politibetjenter. Derfor mente han at spørsmålet om Beyoncés opptreden egentlig ikke burde rettes til han.

Ikke første gang

Giuliani har tidligere refset Beyoncé, mye på grunn av det samme. Hennes opptreden på Super Bowl kan sies å være enda mer politisk enn på VMA, og den tidligere borgermesteren beskrev det hele som et «skammelig angrep på politiet».

Politikerens utsagn hadde bakgrunn i de svarte antrekkene til Beyoncé og danserne, som en samstemt amerikansk presse mener er inspirert av den afroamerikanske opprørsbevegelsen Black Panthers.

Gruppen jobbet for afroamerikanske rettigheter fra 60- til 80-tallet, og brukte ofte vold.

Den tidligere republikanske borgermesteren sa at Beyoncés opptreden kunne bidra til å forverre det betente forholdet mellom afroamerikanere og politiet i USA.

- Det vi burde gjøre er å bygge opp respekt for politiet i samfunnet vårt. I blant gjør politiet noe galt og det må vi jobbe med, men majoriteten av politimennene i USA risikerer livet sitt for vår trygghet, fortalte han.

Beyoncé har ikke kommentert kritikken, verken da eller nå.

RØD LØPER: «Det ser ut som hun kommer rett fra badekaret», skriver blant annet BuzzFeed om antrekket til Kim Kadashian. Se antrekkene på den røde ... Vis mer