Dronning Margrethe:

Går i forsvar etter hytteskandalen

Dronning Margrethe forstår ikke kritikken av sønnen.

SNAKKER UT: De danske kongelige er moderne og frittalende, men dronning Margrethe er kanskje den som holder mest tilbake. Nå har hun derimot bestemt seg for å ta bladet fra munnen vedrørende sønnens hytteskandale. Her er hun fotografert med sønnene - kronprins Frederik og prins Joachim. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: De danske kongelige er moderne og frittalende, men dronning Margrethe er kanskje den som holder mest tilbake. Nå har hun derimot bestemt seg for å ta bladet fra munnen vedrørende sønnens hytteskandale. Her er hun fotografert med sønnene - kronprins Frederik og prins Joachim. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det danske kongehuset er kanskje det i Europa som til stadighet klarer å overraske mest. De er kjent for sin åpenhet, noe som kan være gjenstand for både glede og skandaler. Med dronning Margrethe (79) i spissen kan kongehuset i hvert fall sies å være nokså moderne, selv om landets regent faktisk fyller 80 år til uka.

I den forbindelse har dronninga tatt en prat med flere av de største avisene i Danmark, noe som har klart å skape overskrifter utenfor landegrensene deres. Blant annet ble hun refset for en klimauttalelse, noe hun fikk passet påskrevet for av flere politikere.

Det var i et intervju med Politiken. Denne gangen er det et intervju med Berlingske som får flere til å sperre opp øynene. Nå adresserer hun nemlig, for første gang, skandalen eldstesønnen Frederik (51) sto i tidligere i år. Da ble det nemlig kjent at han og kona eide ei hytte i Sveits, som de tidvis hadde leid ut.

Forsvarer sønnen

Ukebladet Her & Nu avslørte i januar at kronprinsparet i rundt ti år hadde eid og leid ut en 200 kvadratmeter stor hytte i sveitsiske Verbier. Hytta var fullt utstyrt, og på området kunne man blant annet nyte fasiliteter som et boblebad. Utleieprisen lå angivelig på over 50 000 danske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer