Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke:

Går rett i strupen på TV 2 etter «Skal vi danse»-bråket: - Må stå for hans regning

Frank Løke i full strid med TV 2 etter reality-utkastelsen.

BITTER: Frank Løke (38) viser ingen tegn til ydmykhet dagen etter han ble kastet ut av «Skal vi danse». Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BITTER: Frank Løke (38) viser ingen tegn til ydmykhet dagen etter han ble kastet ut av «Skal vi danse». Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke stått stille rundt den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) det siste døgnet, etter at TV 2 valgte å kaste ham ut av realityprogrammet «Skal vi danse» mandag kveld.

Utkastelsen skjedde på bakgrunn av lørdagens sending, der 38-åringen vakte sterke reaksjoner med sitt «nakenstunt» på direkten. Iført en såkalt rød mankini, entret han «Skal vi danse»-parketten og utførte stuntet som i ettertid er blitt omtalt som «sjokkerende» og «usmakelig».

Dagen derpå går Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse i en lang SMS til Dagbladet. 38-åringen hevder blant annet at kanalen oppmuntret ham til kaste klærne på tv. Videre hevder han at dansepartneren Tone også har hatt en solid finger med i spillet.

Angrer ikke

- Jeg ble tatt skikkelig på senga da programdirektøren i TV 2 fortalte meg at jeg ble kastet ut, og at avgjørelsen var tatt. Jeg prøvde noen forsøk på å forklare meg, men han avbrøt med å si at avgjørelsen var uansett tatt, skriver Løke.

Videre gir ekshåndballspilleren uttrykk for at han føler seg lurt av TV 2.

- I castingen med Monster og TV 2 spurte jeg de om de virkelig ønsket å slippe meg til på live-tv. Svaret var entydig ja, vi trenger folk som deg, som byr på seg selv og lager underholdning, skriver han, og fortsetter:

- Dette gjorde at jeg følte meg trygg på min rolle og hva jeg fikk lov til. Jeg gikk derfor knallhardt ut og lovet galskap og at jeg skulle tråkke over streken. Jeg fikk tommelen opp fra TV 2 og Monster. Jeg serverte dem akkurat det de ville ha.

Mandag ettermiddag opplyste kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, først til Dagbladet at helgens hendelse ikke ville få konsekvenser for Løke. Noen timer seinere snudde kanalen.

Reagerte på Løkes oppførsel

- Vi har valgt å ta Frank Løke ut av «Skal vi danse»-konkurransen etter en helhetsvurdering. Både helgens stunt som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen, fortalte programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, til egen kanal og la til:

- Vi har også et ansvar for dansernes partnere. Frank Løke angrer ikke og mer enn antyder at han vil fortsette med ulike påfunn, eller å «sjokkere», som han selv sier.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Kanalen opplyste videre at Løke heller ikke får være med i det kommende TV 2-programmet «Kjendis søker kjæreste», slik som planlagt.

Overfor Dagbladet hevder Løke, som for øvrig fortsatt ikke viser tegn til anger, at sannheten på langt nær har kommet fram.

38-åringen mener altså dansepartneren Tone Jacobsen, som hele tida har tatt avstand fra Løkes handling, var en del av stuntet.

- Planlagt spill

- Tone ble sjokkert over at jeg faktisk gjennomførte det, men vi bestemte oss for å spille videre på at hun følte seg sveket. Planen var at vi i løpet av denne uka skulle bli venner igjen, for å få enda mer oppmerksomhet.

- Hvorfor Tone ikke fortalte om det planlagte spillet, for å sikre videre deltakelse, skjønner jeg ikke. Men frykten for hva folk ville si når de fikk vite at hun var med spillet, skremte henne til å ikke si noe, tror jeg. Jeg fortalte henne at de aldri ville hive oss ut, og det var her jeg tok feil.

Dagbladet har konfrontert Jacobsen med Løkes påstander. Hun svarer følgende i en SMS:

- Jeg ønsker å legge dette bak meg, og har ikke flere kommentarer til det som skjedde i helgen. Skulle dere ha spørsmål, så ta kontakt med PR-sjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Saken fortsetter under.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Via Jan-Petter Dahl forteller programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, at Løkes påstander må stå for hans regning.

- TV 2 har redaktøransvar for «Skal vi danse». Dette var ikke klarert på noe måte. Og som vi understreket i går, det såkalte «nakenstuntet» er ikke alene grunnen til at vi nå avslutter alt samarbeid med Løke. Det skjer etter en helhetsvurdering. Det er ingen menneskerett å være på TV. Vi ønsker Løke lykke til på andre arenaer, sier Nakken.

- Beklager

Frank Løkes dansepartner kunne lørdag kveld fortelle at hun ikke visste om stuntet på forhånd, og at hun ikke syntes noe særlig om det. Da hadde ikke duoen pratet sammen, og det var dårlig stemning.

- Jeg beklager overfor publikum der hjemme. Dette er et familieprogram, og vi hadde laget et søtt nummer, men dette ble veldig flaut. Jeg har egentlig ikke lyst til å prate med ham akkurat nå, men han får nok høre noe fra flere hold, sa hun da.

Søndag møtte de to hverandre igjen etter hendelsen. Kanalen programmet går på var til stede og filmet det første møtet mellom dem. Løke hadde med seg blomster, og beklaget overfor Jacobsen. Hun var klar på at hun ikke synes stuntet var spesielt festlig.

- Plutselig sto han bare der, og jeg følte jeg ble et slags gissel på gulvet. Men så kommer man til et punkt hvor man bare må være profesjonell og kjøre på med det du skal gjøre, fortalte Jacobsen til TV 2.

Saken fortsetter under.

Løke kommenterte «Skal vi danse»-exiten i et innlegg på sin Instagram-profil mandag kveld.

- Takk for meg «Skal vi danse». Aldri meningen å såre deg Tone. Du er ei sinnssykt bra og sterk dame. Takk for at du holdt ut med meg i alle disse ukene.

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!