Zara:

Går til sak mot Zara etter dette ekle funnet

Cailey Fiesel skal ha funnet en død mus eller rotte sydd inn i sin nye kjole. 

DØDT DYR: 24 år gamle Cailey Feisel har saktsøkt Zara, etter at hun skal ha funnet en død gnager sydd inn i kjolen hun kjøpte der. Bildet er hentet fra saksdokumentene, og viser gnagerens bein som stikker ut. Kjolen skal ha luktet, men det var først da hun kjente beinet at hun innså hvor lukta kom fra. Foto: NTB scanpix 
DØDT DYR: 24 år gamle Cailey Feisel har saktsøkt Zara, etter at hun skal ha funnet en død gnager sydd inn i kjolen hun kjøpte der. Bildet er hentet fra saksdokumentene, og viser gnagerens bein som stikker ut. Kjolen skal ha luktet, men det var først da hun kjente beinet at hun innså hvor lukta kom fra. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den 24 år gamle Manhattan-kvinnen Cailey Fiesel kjøpte i juli en svart kjole fra klesgiganten Zara sin filial i Greenwich, Connecticut. Den kostet rundt 300 kroner, og ble lagt i skapet da hun kom hjem.

Da 24-åringen skulle bruke kjolen et par uker seinere, oppdaget hun imidlertid noe alvorlig galt.

Først trodde hun at den vonde lukta hun kjente kanskje var tilfeldig eller kom fra et annet sted. Helt intetanende om hva som befant seg i stoffet, brukte Fiesel kjolen på jobb.

Men lukta forsvant ikke.

Fant gnager i sømmene

Sjokket ble derfor stort da hun tok på en av sømmene ved kjolens krage og kom nær noe stikkende. For ut av sømmen hang det en fot, tilhørende en mus eller ei rotte.

- Jeg så et lite bein som stakk ut av sømmen jeg akkurat hadde tatt på, og jeg ble helt skrekkslagen. Jeg ble paralysert av frykt, forteller amerikaneren til New York Post.

Sydd inn i kjolen var en død gnager, og det var bare beinet som stakk ut. Lukten var likevel ifølge Fiesel svært tilstedeværende, da dyret sannsynligvis hadde vært dødt i ukesvis.

HEVDER Å HA FUNNET DØDT DYR: Amerikanske Cailey Fiesel hevder at hun fant en død gnager sydd inn i kjolen hun kjøpte på Zara i sommer. Nå går hun til sak mot kleskjeden. Foto: REUTERS/Andrea Comas/ NTB scanpix
HEVDER Å HA FUNNET DØDT DYR: Amerikanske Cailey Fiesel hevder at hun fant en død gnager sydd inn i kjolen hun kjøpte på Zara i sommer. Nå går hun til sak mot kleskjeden. Foto: REUTERS/Andrea Comas/ NTB scanpix Vis mer

New York-kvinnen har nå gått til sak mot motegiganten Zara, og hevder i søksmålet at hun fikk et stort utslett på kroppen etter å ha brukt kjolen. Hun skal i tillegg ha gått gjennom en psykisk stressende periode.

På kjolen står det opplyst at den er laget i Tyrkia, der gnageren kan ha blitt sydd inn i den. Fiesel knagger søksmålet på «uspesifiserte skader», og mener i rettsdokumentene at kjeden er pålagt å levere klær uten skadedyr i dem.

Har bevart kjolen

- Zara er kjent for å ta et design som er populært og få det inn i hyllene sine raskt, fordi de produserer alt i sine egne materialer, forteller 24-åringens advokat Adam Deutsch.

Advokaten hevder videre at den raske produksjonen kan være årsaken til at ting som dette skjer. Han mener likevel at det er uakseptabelt.

Deutsch har tatt vare på kjolen, med den innsydde gnageren, i en vakuumpakket pose. Den skal brukes som bevis når Zara og klienten hans møtes i retten.

En talsperson for den amerikanske grenen av Zara forteller at selskapet er klar over klagen og at de undersøker saken videre.

Saken har også blitt omtalt av The Telegraph, Mirror, Elite Daily og Fox News. Det er ikke kjent når saken eventuelt kommer opp i retten.

Advokaten Deutsch hevder han prøvde å løse saken utenfor rettssaken, men at kleskjeden nektet.