Katarina Flatland:

- Går utover helsa

Programlederen innrømmer at det er krevende å holde kontroll på sykdommen etter at hun ble mor.

BABYLYKKE: Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller hun om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BABYLYKKE: Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller hun om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I august i fjor fikk programleder Katarina Flatland (31) og ektemannen Harald Dobloug (32) sitt første barn. Da så sønnen Bernard dagens lys - riktignok fire uker før termin.

Tidligere i år fortalte hun om livet som småbarnsmor, med alt det innebærer av våkenetter, amming og smerter ulike steder i kroppen. Når man får en liten baby i hus vil all oppmerksomheten gå til det lille barnet - og man må sette seg selv til side.

Det forteller den populære programlederen nå mer om i en samtale med Pia Seeberg i podkasten «Trening etter fødsel». Der sier Flatland blant annet at det er krevende å ha like god kontroll på diabetessykdommen i en ny og hektisk hverdag som mor.

- Drittlei

32-åringen har diabetes type en, en sykdom hun fikk påvist i 2013 og har snakket åpent om flere ganger tidligere. Tilstanden gjør at Flatland er nødt til å være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs.

Det viktigste for å holde blodsukkeret på riktig nivå er rutiner, og de har forsvunnet fullstendig etter at hun ble mor i fjor.

- Jeg var veldig flink under graviditeten, for da hadde Bernard samme blodsukker som meg, så jeg følte at for hver gang jeg ikke hadde kontroll, var det noe som gikk utover han. Med en gang han var ute, var jeg så drittlei, og har ikke vært så flink som jeg burde, og ikke har jeg kontroll som jeg burde. Jeg burde spist mer strikt, men det er styrete med alt som foregår, forteller Flatland åpenhjertig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer