Den danske kongefamilien:

- Gardister i kokainrus på jobb

Ansatte i den danske garden ble tatt på fersken på jobb for dronning Margrethe.

DEN DANSKE KONGEFAMILIEN: Gardister for den danske kongefamilien skal ha vært ruset på jobb. Her er dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og parets fire barn. Foto: Splash News/NTB
DEN DANSKE KONGEFAMILIEN: Gardister for den danske kongefamilien skal ha vært ruset på jobb. Her er dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og parets fire barn. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Som medlem av verdens kongehus er det flere regler om etikette man må forholde seg til på daglig basis, og det er lite som skal til før eventuelle regelbrudd sørger for spalteplass i pressen.

Regler gjelder naturligvis også for dem som jobber for de kongelige, men for ansatte ved det danske kongehuset skal det ha gått galt i fjor. Det kommer fram i Auditørkorpsets årsrapport, som ble offentlig bare kort tid før påske ifølge danske Se og Hør.

Der blir det nemlig kjent at tre ansatte i garden, som altså jobber for dronning Margrethe (80), skal ha vært ruset på jobb.

Fikk bot

De ansatte i den kongelige garden skal ha oppført seg tullete, før det etter nøyere undersøkelse ble lagt merke til utvidede pupiller.

«Det ble mistenkt at vaktpersonell var påvirket av narkotika i tjeneste ettersom de blant annet ble observert med utvidede pupiller og virket tullete», heter det i rapporten.

Ifølge det danske ukebladet er det snakk om kokainrus, og de tre gardistene ble i juni 2020 anmeldt til politiet for forholdene.

I rapporten kommer det videre fram at gardistene det gjelder ikke skal ha vært i stand til å utføre vakttjenesten som potensielt innebærer håndtering av skarpladde våpen på en forsvarlig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer