Gaute Grøtta Grav og Tiril Sjåstad Christensen:

Gaute ferdig i «Farmen kjendis».

TV 2 tar tøffe grep.

TAR OVER: Årets vinner av Farmen Kjendis, Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2
TAR OVER: Årets vinner av Farmen Kjendis, Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gaute Grøtta Grav (39) har vært «Mr. Farmen» siden 2004, men nå lar TV 2 en ny stjerne få sjansen.

Gaute Grøtta Grav (39) er nemlig ferdig som programleder for «Farmen kjendis». Det bekrefter TV 2 fredag ettermiddag.

Årets vinner av kjendiskonkurransen, Tiril Sjåstad Christiansen (23), er den som overtar etter den rutinerte romsdalingen, som har ledet «Farmen» helt siden 2004.

Fortsetter med «Farmen»

- De tre siste åra har jeg ledet både «Farmen» og «Farmen kjendis». Totalbelastningen med å lede to så store suksesser årlig har blitt i overkant, innrømmer Grøtta Grav til TV 2.

Grøtta Grav vant selv den aller første sesongen av «Farmen» i 2001, og Tiril tar på en måte «en Gaute» når hun nå hopper fra toppen av seierspallen og rett inn i programlederrollen.

Etter at «Farmen kjendis» så dagens lys i 2017, har 39-åringen stått i bresjen for to lange utgaver av «Farmen»-konseptet hvert år. Nå ønsker TV 2 å gjøre endringer slik at han får ansvaret for å lede den opprinnelige «Farmen», mens Sjåstad Christiansen overtar som «Farmen kjendis»-programleder fra neste sesong.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

I et innlegg på sin Instagram-konto, skriver Grøtta Grav at han elsker «Farmen», og at han nå får frigjort tid til andre prosjekter, når Sjåstad Christensen nå tar over stafettpinnen.

- Jeg ønsker Tiril all mulig hell og lykke, skriver han i innlegget.

Fikk «gult kort»

Gaute Grøtta Grav har vært synonymt med «Farmen» og har gitt realitysuksessen overskrifter – på godt og vondt.

Han sjarmerte hele Norge da han som 22-åring gikk av med seieren i 2001. Da han overtok som programleder i 2004, innledet han etter hvert en kort affære med Barbro Fagerbakk (35) som var «Farmen»-deltaker samme år.

Da han ble kjæreste med «Farmen»-vinneren fra 2008, Silje Hvarnes (39), fikk TV 2 nesten nok.

Selv om følelsene blomstret opp først etter at innspillingen var ferdig, skjønte han at det ble stilt spørsmål.

- Jeg var forberedt på å få sparken. Jeg hadde ikke brutt noen punkter i kontrakten, men jeg skjønte at det ikke var helt heldig. Jeg fikk en advarsel, et gult kort, innrømmet Gaute overfor Dagbladet Magasinet.

Silje og Gaute giftet seg i 2011, fikk to barn sammen, men skilte lag i 2017.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer