Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gaute Grøtta Grav og Tiril Sjåstad Christensen:

Gaute ferdig i «Farmen kjendis».

TV 2 tar tøffe grep.

TAR OVER: Årets vinner av Farmen Kjendis, Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2
TAR OVER: Årets vinner av Farmen Kjendis, Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaute Grøtta Grav (39) har vært «Mr. Farmen» siden 2004, men nå lar TV 2 en ny stjerne få sjansen.

Gaute Grøtta Grav (39) er nemlig ferdig som programleder for «Farmen kjendis». Det bekrefter TV 2 fredag ettermiddag.

Årets vinner av kjendiskonkurransen, Tiril Sjåstad Christiansen (23), er den som overtar etter den rutinerte romsdalingen, som har ledet «Farmen» helt siden 2004.

Fortsetter med «Farmen»

- De tre siste åra har jeg ledet både «Farmen» og «Farmen kjendis». Totalbelastningen med å lede to så store suksesser årlig har blitt i overkant, innrømmer Grøtta Grav til TV 2.

Grøtta Grav vant selv den aller første sesongen av «Farmen» i 2001, og Tiril tar på en måte «en Gaute» når hun nå hopper fra toppen av seierspallen og rett inn i programlederrollen.

Etter at «Farmen kjendis» så dagens lys i 2017, har 39-åringen stått i bresjen for to lange utgaver av «Farmen»-konseptet hvert år. Nå ønsker TV 2 å gjøre endringer slik at han får ansvaret for å lede den opprinnelige «Farmen», mens Sjåstad Christiansen overtar som «Farmen kjendis»-programleder fra neste sesong.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

I et innlegg på sin Instagram-konto, skriver Grøtta Grav at han elsker «Farmen», og at han nå får frigjort tid til andre prosjekter, når Sjåstad Christensen nå tar over stafettpinnen.

- Jeg ønsker Tiril all mulig hell og lykke, skriver han i innlegget.

Fikk «gult kort»

Gaute Grøtta Grav har vært synonymt med «Farmen» og har gitt realitysuksessen overskrifter – på godt og vondt.

Han sjarmerte hele Norge da han som 22-åring gikk av med seieren i 2001. Da han overtok som programleder i 2004, innledet han etter hvert en kort affære med Barbro Fagerbakk (35) som var «Farmen»-deltaker samme år.

Da han ble kjæreste med «Farmen»-vinneren fra 2008, Silje Hvarnes (39), fikk TV 2 nesten nok.

Selv om følelsene blomstret opp først etter at innspillingen var ferdig, skjønte han at det ble stilt spørsmål.

- Jeg var forberedt på å få sparken. Jeg hadde ikke brutt noen punkter i kontrakten, men jeg skjønte at det ikke var helt heldig. Jeg fikk en advarsel, et gult kort, innrømmet Gaute overfor Dagbladet Magasinet.

Silje og Gaute giftet seg i 2011, fikk to barn sammen, men skilte lag i 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!