Gaute viser fram «Farmen»-gården: - Eget rom for kjærestekos

Bli med inn!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): TV 2 satser på mer gårdsreality og nok en runde «Farmen» - som på sin tolvte ordinære sesong er lagt til Østfold og Finnsvika utenfor Halden.

14 realityklare nordmenn flytter straks inn på tv-gården, som har kostet flere millioner å ferdigstille (krever innlogg).

Programleder Gaute Grøtta Grav (37), som har ledet «Farmen» siden 2004, viser Dagbladet rundt på det bortgjemte området, som på få måneder har gått fra å være en forlatt rønne til et funksjonelt småbruk - à la 1916.

Fiktiv historie

Ingenting er tilfeldig når deltakere og tv-seere tas med 100 år tilbake i tid, og lokalhistorie er en viktig del av pakka.

Årets location ligger bare et steinkast unna svenskegrensa, og Grøtta Grav nevner stikkord som toll, smuglervirksomhet, industrialisering og ugreie svensker for å sette ord på grenseområdets historie.

Produksjonens egne, fiktive bakgrunnshistorie handler om en gårdssønn som nylig har overtatt «Farmen»-gården etter farens bortgang, men som må overlate småbruket til forpakterne (deltakerne) for å ta seg av smuglervirksomheten på landegrensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer