Geir Børresen er død

Skuespiller Geir Børresen er død, bekrefter familiens talsperson til NRK tirsdag morgen. Børresen ble 79 år gammel.

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 79 år gamle skuespilleren og sangeren sovnet inn på Bærum sykehus seint mandag kveld med familien rundt seg.

Geir Børresen var med i en rekke barneprogrammer på NRK i 1970-, 1980- og 1990-årene, der han blant annet ga liv til hunden Labbetuss og til Max Mekker.

Han hadde også suksess som plateartist med musikken om Smurfene.

Børresen var ansatt ved Nationaltheatret i 20 år.

Han etterlater seg kona Wenche, barn og barnebarn.

- Trist melding å få

Artist Halvdan Sivertsen (72) jobbet sammen med Børresen i barne-TV-programmet om Labetuss fra 1982 til 1984. Sivertsen beskriver den tidligere kollegaen som en sprudlende og positiv person.

- Jeg synes det var en veldig trist melding å få. Han var en usedvanlig positiv og fin fyr som det var en glede å samarbeide med, sier Sivertsen til Dagbladet og legger til:

- Han var jo litt eldre og hadde mer erfaring enn meg, så jeg lærte mye av han.

Sivertsen forteller at han bare har gode minner med Børresen, og beskriver han som en fin kollega.

- Det var alltid hyggelig de gangene vi var sammen, og vi mimret ofte tilbake til Barne-TV. Vi har hatt noen veldig hyggelige stunder.

Rammet av kreft

Den folkekjære kjendisen ble født i Oslo, men bodde det meste av sitt voksne liv i Asker.

Det var i fjor den tidligere skuespilleren oppdaget noe som skulle endre den rolige pensjonisttilværelsen.

Da ble det oppdaget en stor kreftsvulst i tarmene hans.

Til Se og Hør fortalte han at svulsten var på størrelse med en tennisball. Dersom det hadde blitt oppdaget tidligere, hadde den sannsynligvis ikke vokst seg så stor, fortalte han.

- Alt jeg hørte var ordene «Du har kreft!», sa Børresen til Se og Hør.

BARNETV: Bildet viser fra venstre Vibeke Sæther, Max Mekker alias Geir Børresen, Åsmund Huser, baker Napoleon i "Uhu", og Vidar Lønn Arnesen. Foto: Lise Åserud / NTB .Foto: Lise Åserud/NTB
BARNETV: Bildet viser fra venstre Vibeke Sæther, Max Mekker alias Geir Børresen, Åsmund Huser, baker Napoleon i "Uhu", og Vidar Lønn Arnesen. Foto: Lise Åserud / NTB .Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

- Absurd

I tillegg til å være kjent som Max Mekker og Labbetuss, har Børresen gitt ut tre LP-plater med Smurfe-sanger, spilt i TV-serien «Venner og fiender» og var ansatt ved Nationaltheatret i 20 år.

- Det er helt absurd å tenke tilbake på den tida. Jeg kunne knapt vise meg utendørs uten å bli nedrent av folk. Jeg var en magnet. Å gå på tivoli med barna mine var bare å glemme. Jeg følte meg ikke akkurat som en god far i den perioden, uttalte Børresen om storhetstida til VG i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer