Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Geir Hamnes legger ned «Frøken Norge»

Derfor vinker «missegeneralen» farvel til skjønnhetskonkurransen etter 25 år.

FERDIG: Geir Hamnes legger ned missekonkurransen etter 25 år. Her er han sammen med fjorårets finalister og sønnen Daniel Hamnes. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FERDIG: Geir Hamnes legger ned missekonkurransen etter 25 år. Her er han sammen med fjorårets finalister og sønnen Daniel Hamnes. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): I 25 år har «missegeneral» Geir Hamnes (57) arrangert skjønnhetskonkurransen «Frøken Norge».

I august vant blomsterdekoratøren Anna Zahl (23) fjorårets missefinale, og kan dermed smykke seg med tittelen, som blant annet Mona Grudt (40) og Kathrine Sørland (31) har hatt før henne.

Men nå er det også en mulighet for at Zahl blir den aller siste som får oppleve å gå til topps i den norske skjønnhetskonkurransen, når Hamnes nå legger ned konkurransen.

- Sønnen min, Daniel, skulle egentlig ta over ansvaret for «Frøken Norge». Men ettersom ingen TV-kanaler de siste årene har ønsket å sende konkurransen, har interessen fra sponsorer sunket som en stein, sier Hamnes til VG.

Kanskje ingen nordmenn til «Miss World» Til avisa erkjenner han at mediebildet er totalforandret siden han relanserte «Frøken Norge» på slutten av 80-tallet, og at konkurransen på mange måter har gått ut på dato.

- I 2005 fulgte 988 000 seere den 90 minutter lange finalesendingen på TV 2, sier han.

Ettersom den norske skjønnhetskonkurransen nå legges ned, betyr det også at det er tvilsomt om Norge kommer til å sende noen kandidater til «Miss World»-finalen som finner sted i Ordos i Kina 18. august.

VG skriver at Hamnes har gitt beskjed til de internasjonale arrangørene i «Miss World» og «Miss Universe» om at han mer enn gjerne hjelper dem i  jakten på en ny «missegeneral».

- Ikke trist På tross av at en æra nå er over for Hamnes, forteller han til VG at han ikke er trist over at «Frøken Norge»-kapittelet er over.

FJORÅRETS VINNER: Geir Hamnes og sønnen Daniel sammen med fjorårets «Frøken Norge»-vinner Anna Zahl. Foto: Stella Pictures
FJORÅRETS VINNER: Geir Hamnes og sønnen Daniel sammen med fjorårets «Frøken Norge»-vinner Anna Zahl. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg har så utrolig mange gode minner fra konkurransen. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker og fått reist verden rundt, sier han til avisa.

Før «Frøken Norge»-finalen gikk av stabelen i august i fjor, fortalte Hamnes til Dagbladet, at han var storfornøyd med de ti finalistene.

- Det har aldri vært så åpent før noen gang. Det er veldig spesielt i år. Tidligere har det ofte pekt seg ut en favoritt. Denne gangen er det helt umulig å si hvem som vinner. Jeg, som selv sitter i juryen, har ennå ikke bestemt meg, sa han.

«MISS UNIVERSE»: Mona Grudt gikk til topps i den internasjonale skjønnhetskonkurransen i 1990. 
Foto: Ewa Zetterlund / Lethikuva  / SCANPIX
«MISS UNIVERSE»: Mona Grudt gikk til topps i den internasjonale skjønnhetskonkurransen i 1990. Foto: Ewa Zetterlund / Lethikuva / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media