BALANSE:Skuespiller Geir Kvarme er en av flere kjendiser som har vært hos en sjaman. Foto: NTB Scanpix.
BALANSE:Skuespiller Geir Kvarme er en av flere kjendiser som har vært hos en sjaman. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Geir Kvarme gikk til sjaman for å få balanse

Flere kjendiser benytter seg av en sjaman for å få løst problemene sine.

(Dagbladet): I kveld flytter Kristin Skogheim (42) inn til skuespilleren Geir Kvarme (48) i kveldens episode av «Skogheim flytter inn». Her forteller skuespilleren om drømmefangeren med fjær han og ektemannen har hengende over senga.

Drømmefanger Skuespilleren som er kjent for sine roller i blant annet «Fredriksons Fabrikk», «Offshore» og «Hotel Cæsar» bor i Oslo sammen med sin danske ektemann Sebastian og barna Nola og Anna på fire år.

Kvarme forteller om drømmefangeren paret har hengende over senga.

- Den er ikke helt ordentlig, for det er ikke ørnefjær, den er kjøpt i USA. Altså hvis man er sånn ordentlig sjaman, så bruker man ørnefjær da, sier Kvarme til Kristin Skogheim.

Selv er han ikke sjaman, men han har vært hos en flere ganger. En sjaman hevdes å skulle kunne forebygge sykdommer, ha helbredende evner, spå osv.

- Jeg har gått til sjaman å få litt balanse. De jobber i underbevisstheten for å få ut støy, forklarer Kvarme til Dagbladet.

Løste problemer Den alternative behandlingen fikk han anbefalt av venner som hadde prøvd det, og selv mener han det har fungert veldig bra.

- De tingene jeg gikk dit for ble løst, sier Kvarme og forklarer det ytterligere slik:

- Hvis det er noe skurr på radiostasjonen, så går man til sjamanen og får det vekk slik at en kan høre musikken klart i ørene.

TIL SJAMAN: - Hvis det er noe skurr på radiostasjonen, så går man til sjamanen og får det vekk slik at en kan høre musikken klart i ørene, forklarer Geir Kvarme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix.
TIL SJAMAN: - Hvis det er noe skurr på radiostasjonen, så går man til sjamanen og får det vekk slik at en kan høre musikken klart i ørene, forklarer Geir Kvarme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg tror det bunnet litt i nysgjerrighet, det er ikke sånn at jeg prøver alt jeg hører om, forteller Kvarme om hvorfor han prøvde det.

Flere kjendiser Det er flere kjendiser som går til sjaman for å få hjelp til problemene sine. I fjor fortalte skuespiller Mari Maurstad (55) om hvordan hun gikk til sjaman for å bryte ut av et negativt tankemønster.

- Alt har med energier å gjøre, og det var helt klart at dette snudde fra ett minutt til ett annet. Det er for dumt å fornekte det, og jeg tror man har et fattigere liv hvis man ikke prøver å ha kontakt med disse energiene i det hele tatt, sa Mari Maurstad til VG dengang.

Maurstad er gift med cellisten Aage Kvalbein, og har sønnene Scott, Aslak og Stinius.

- Jeg hadde minus 7000 på konto, fikk parkeringsbot, brakk en tann, barna mine fikk dårlige karakterer på skolen og Aage ble syk. Alt var feil! Jeg kontaktet en sjaman slik at han kunne bryte sirkelen. Og det var som om han sa knips, så snudde alt, fortalte Maurstad. Hun benyttet seg også av sjamanen for å finne ut hvordan oldefaren hennes døde.

Skuespiller Mikkel Gaup har tidligere snakket ut om sine erfaringer med healing og fortalt om sin bestefar, som var en kjent samisk sjaman.

Får ikke med seg ektemannen Utover sjaman har Geir Kvarme også prøvd akupunktur og healing som alternative behandlinger, men han får ikke med seg ektemannen til sjaman.

- Han er en helt annen type enn meg, jeg får han så vidt til å gå til fysioterapeut, sier Kvarme som selv ikke har vært hos sjaman på lenge.  

- Jeg har hatt mer enn nok med barn, jobb og norske myndigheter å gjøre, forklarer Kvarme og refererer debatten som har vært i media rundt rettighetene til surrogatforeldre.

ALTERNATIV BEHANDLING: Skuespiller Mari Maurstad hevdet i fjor at hun hadde fått hjelp av en sjaman til å komme ut av sitt negative tankemønster. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ALTERNATIV BEHANDLING: Skuespiller Mari Maurstad hevdet i fjor at hun hadde fått hjelp av en sjaman til å komme ut av sitt negative tankemønster. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

HELBREDENDE EGENSKAPER:Mikkel Gaup skal ha arvet helbredende egenskaper fra sin bestefar, som var en kjent samisk sjaman. Foto: Per Flåthe / NTB Scanpix
HELBREDENDE EGENSKAPER:Mikkel Gaup skal ha arvet helbredende egenskaper fra sin bestefar, som var en kjent samisk sjaman. Foto: Per Flåthe / NTB Scanpix Vis mer