BRANN: Geir Kvamme måtte komme seg fort ut av sommerhytta på Tjøma da den sto i full fyr tirsdag formiddag. - Jentene mine er i sjokk, sier han. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BRANN: Geir Kvamme måtte komme seg fort ut av sommerhytta på Tjøma da den sto i full fyr tirsdag formiddag. - Jentene mine er i sjokk, sier han. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Geir Kvarmes sommerhytte i full fyr

- Det var en jævlig opplevelse.

(Dagbladet): Skuespiller Geir Kvarme (53) hadde en svært dramatisk opplevelse tirsdag formiddag, da sommerhytta hans på Tjøme begynte å brenne.

Store brannskader

Det var TV 2 som meldte at brannen startet i et uthus på tomten, som etter hvert spredte seg til hovedbygget.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

Ifølge nettstedet rykket brannvesenet raskt ut.

– Det var en jævlig opplevelse og helt utrolig hvor kort tid det tar fra det begynner å brenne til alt blir overtent, sier Kvarme til TV 2.

«Fredrikssons fabrikk»-stjerna var på hytta sammen med døtrene sine, Nola og Anna, og faren sin.

- Vi sov lenge i dag og brannen begynte i et uthus. Jeg ringte 110 så raskt jeg kunne da jeg oppdaget brannen. Jeg fikk kjapt ut jentene mine og de er i sjokk, sier Kvarme og legger til:

- Vi har fått god oppfølging, og jeg kan ikke få fullrost nødetatene godt nok, sier han til nettstedet.

Brannvesenet klarte til slutt å få kontroll over brannen, men uthuset ble totalskadd, og også hytta har store brannskader.

Mistet foreldreretten

Men det er ikke bare på hytta det har vært dramatisk for skuespilleren.

Kvarme har sine to tvillingdøtre med ektemannen Sebastian Kvarme. De ble foreldre via en surrogatmor og en eggdonor i California.

I 2011 kom sjokkbeskjeden. Skatteetaten hadde avdekket at flere foreldreskap til barn i Norge født av surrogatmor i utlandet ikke var fastsatt i henhold til norsk rett, og at foreldreskapet var registrert feil i folkeregisteret.

Kvarme og ektemannen mistet derfor foreldreretten til døtrene, og kjempet i to år for å få regjeringen til å snu.

Gjennom en midlertidig lovparagraf fikk de foreldreretten tilbake i 2013.