STO BAK REDNINGSAKSJON: Mandag morgen var to geiter på rømmen på et t-banespor i New York. Takket være den kjente komikeren John Stewart (55), og kona Tracey, har dyrene i dag fått et bedre liv. Foto: NTB Scanpix
STO BAK REDNINGSAKSJON: Mandag morgen var to geiter på rømmen på et t-banespor i New York. Takket være den kjente komikeren John Stewart (55), og kona Tracey, har dyrene i dag fått et bedre liv. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jon Stewart:

Geitene satte ut på livsfarlig ferd. Da kom komikeren til unnsetning

Fikk hjelp av talkshowvert etter vågal utflukt.

«To veeeeldig uskikkelige gutter».

Fastslåelsen stammer fra Twitter-kontoen til New York City Subway (T-banenettet i New York), og handler om to geiter.

Det var mandag morgen at de to firbeinte vennene, lokalisert i bydelen Brooklyn, fant ut at det var en god idé å labbe langs T-baneskinnene i den tett befolkede verdensmetropolen.

Sultne

For politiet, New York City Subway - og ikke minst folk som skulle på jobb - skapte det vågale påfunnet derimot hodebry.

- Vi har fått høre at de spiste gress langs linja, forteller Jon Weinstein, en talsperson for transportetaten i New York, til BBC.

Han forteller at den utsendte politipatruljen, i samarbeid med T-baneansatte, etter hvert klarte å lokke de uaktsomme geitene over til et steng spor. Deretter ble de roet ned og hentet av dyreaktivister.

Grunnen til at de eventyrlystne pelsdyrene nå, i full uvitenhet, skaper internasjonale overskrifter, skyldes den amerikanske komikeren Jon Stewart (55).

Det var nemlig Stewart og kona, Tracey Stewart, som sørget for å transportere geitene bort fra sin potensielt dødelige ferd.

Engasjert

Stewart er best kjent fra det kjente humorprogrammet «The Daily Show», der han var programleder mellom 1999 og 2015. Han er regnet som en av USAs fremste satirikere, en posisjon han gjerne bruker til å dyrke sitt engasjement omkring dyrs rettigheter.

I 2013 kjøpte han og kona en gård i New Jersey, der hensikten er å huse mishandlede dyr. I fjor utvidet ekteparet virksomheten med nok en landsted.

Ifølge BBC ble altså de to bortkomne geitene hentet av ekteparet Stewart selv, som fraktet dem til et dyresenter like i nærheten. Selv har komikeren foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen.

Og kanskje var ikke geitene så dumme likevel. Skal vi tro ovennevnte nettsted har dyrene trolig rømt fra slaktehus i nærheten, og kan dermed, etter å ha fått et nytt og tryggere hjem, takke Jon Stewart for et noe lengre liv.

Uansett: Flaks.

HYLLET: Jon Stewart tok av capsen for fansen som hadde møtt opp utenfor TV- studio, etter å ha spillt inn sin aller siste sending av «The Daily Show», torsdag. Og lovordene fra fansen lot ikke vente på seg. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer