George Clooney forlovet med 16 år yngre kjæreste

- Vi er i ekstase.

FORLOVET: George Clooney (52) og kjæresten Amal Alamuddin (36) er forlovet. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix
FORLOVET: George Clooney (52) og kjæresten Amal Alamuddin (36) er forlovet. Foto: Stella Pictures / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): De siste dagene har flere amerikanske medier meldt at George Clooney (52) ikke bare har funnet kjærligheten på ny etter bruddet med Stacy Keibler - han har også forlovet seg, med advokaten Amal Alamuddin (36).

Verken Clooney eller Alamuddin har så langt uttalt seg, men nå bekrefter Clooneys far, Nick Clooney (80), at forlovelsen er en realitet.

- Gleder oss - Vi er i ekstase. Vi har fått sjansen til å bli kjent med denne fantastiske, unge kvinnen, og de to er flotte folk, sier filmkjekkasens far til US Magazine.

- Vi gleder oss over valget deres, og ønsker dem alt det beste, legger Clooney senior til.

Mens Clooney på sin side er regnet som en av Hollywoods mest populære mannlige skuespillere, er også Alamuddin et kjent fjes i sine kretser.

Profilert advokat Ifølge Huffington Post har 36-åringen, som er født i Libanon, studert både ved prestisjeuniversitetet Oxford University og New York University School of Law, og jobber i dag med internasjonal rett, menneskerettigheter og strafferett for firmaet Doughty Street Chambers i London.

I tillegg har Alamuddin vært representant for WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, blitt utsendt på flere FN-oppdrag og jobbet som rådgiver for Kofi Annan.

Fram til i fjor sommer var Clooney sammen med Stacy Keibler (33). Dette blir Clooneys andre ekteskap. Fra 1989 til 1993 var han gift med skuespilleren Talia Balsam.

HAR REPRESENTERT ASSANGE: George Clooneys forlovede, Amal Alamuddin (36), har blant annet representert Julian Assange. Foto: NTB Scanpix
HAR REPRESENTERT ASSANGE: George Clooneys forlovede, Amal Alamuddin (36), har blant annet representert Julian Assange. Foto: NTB Scanpix Vis mer