Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

George Clooney fyller 51 år

Skuespillerkjekkasen lar seg ikke stresse av alderen.

BURSDAGSBARN: Selv om han nå har blitt 51 år, regnes George Clooney fortsatt som en av klodens kjekkeste menn. Foto: Stella Pictures
BURSDAGSBARN: Selv om han nå har blitt 51 år, regnes George Clooney fortsatt som en av klodens kjekkeste menn. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Hollywood-sjarmøren George Clooney har i flere år hatt kjekkas-stempel og gjort damer verden over mo i knærne med sitt flotte utseende.

I dag fyller han 51 år.

Hvordan bursdagsbarnet skal feire, vites ikke sikkert, men det er trolig at Clooney og kjæresten Stacy Keibler (32) kommer til å feire dagen enten i hjembyen Los Angeles eller i Italia.

Clooney har nemlig en forkjærlighet for den italienske livsstilen, maten og vinen, og har et hus i den nord-italienske byen Laglio ved Lake Como.

Vil ikke prøve å se yngre ut Selv om Clooney begynner å dra på årene, tar han det tilsynelatende med knusende ro, og vil ikke prøve å se yngre ut enn han er.

STACY KEIBLER: George Clooney har vært kjæreste med den tidligere fribryteren siden i fjor. Foto: Stella Pictures
STACY KEIBLER: George Clooney har vært kjæreste med den tidligere fribryteren siden i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det lønner seg ikke å prøve på å se yngre ut enn du er, for da kommer det til å se feil ut. Farger du håret, eller bruker tupé, ser det feil ut. Bruker du sminke i et forsøk på å skjule ting, eller får øynene dine fikset, kommer det til å se feil ut, har han tidligere uttalt til Playboy, ifølge Huffington Post.

Likevel har Clooney også uttalt at han kunne latt seg friste til å være yngre.

- Jeg kunne blitt fristet til å være yngre hvis jeg fikk lov til å beholde all kunnskapen jeg har fått i løpet av årene. Kunnskapen jeg har fått gjennom alt, livet og skuespill, sa han til Esquire i 2011.

- Jeg kunne vært fristet til å være yngre sånn at jeg kunne fått holde på med alt litt lenger.

Populær blant damene Da skuespillerkjekkasen i fjor var jubilant feiret han sammen med sin daværende kjæreste Elisabetta Canalis og venner på restauranten Mr. Chow i Beverly Hills.

ELISABETTA CANALIS: Greide kunsten å holde på kjekkasen i hele to år. Foto: Stella Pictures
ELISABETTA CANALIS: Greide kunsten å holde på kjekkasen i hele to år. Foto: Stella Pictures Vis mer

I flere år har Clooney vært kjent som Hollywoods store skjørtejeger, og har jevnlig byttet ut kjærester. Det er derfor ingen overraskelse at han i år feirer bursdag med ny kjæreste.

Kjekkasen giftet seg med skuespilleren Talia Balsam i 1989. De to gikk hver til sitt i 1993, og Clooney har sagt han aldri vil gifte seg igjen.

Likevel betyr ikke det at han holder seg unna damene. 51-åringen har stadig vakre, og gjerne yngre damer, ved sin side, og har hatt forhold til blant andre den britiske modellen Lisa Snowdon og realitystjerna Sarah Larson.

I 2009 ble han kjæreste med den italienske skuespillerskjønnheten Elisabetta Canalis, et forhold som varte helt til i fjor. Like etter bruddet fant han lykken med den tidligere fribryteren Stacy Keibler.

TALIA BALSAM: Var gift med Clooney fra 1989 til 1993. Foto: Stella Pictures
TALIA BALSAM: Var gift med Clooney fra 1989 til 1993. Foto: Stella Pictures Vis mer

Både i 1997 og i 2006 ble Clooney kåret til verdens mest sexy mann av bladet People.

Vant Oscar George Clooney fikk for alvor damene til å sikle, da han i 1994 spilte kjekkaslegen Doug Ross i tv-serien «Akutten».

Etter fem år på tv-skjermen, satset han som filmskuespiller, og fikk sitt store gjennombrudd i «Ocean's Eleven» sammen med Brad Pitt og Julia Roberts i 2001.

Han har også gjort suksess med filmer som «Batman & Robin», «The Perfect Storm», «The American» og «The Descendants».

I 2005 vant han en Oscar-statuett for sin innsats i filmen «Syriana».

Ble arrestert Men Clooney er ikke bare elsket og beundret for sitt flotte utseende og gode skuespilleregenskaper. Han er involvert i den veldedige organisasjonen «Not On Our Watch», som jobber med å forebygge masseovergrep.

GJENNOMBRUDD PÅ LERRETET: George Clooney i «Ocean's Eleven» sammen med Brad Pitt og Julia Roberts i 2001. Foto: Stella Pictures
GJENNOMBRUDD PÅ LERRETET: George Clooney i «Ocean's Eleven» sammen med Brad Pitt og Julia Roberts i 2001. Foto: Stella Pictures Vis mer

Han var også med på å samle inn penger til jordskjelvrammede Haiti i 2010, og har vært en forkjemper for lovliggjøring av homofile ekteskap.

Så sent som i mars ble både Clooney og faren Nick arrestert, da de demonstrerte mot Sudans president Omar al-Bashir.

Sammen med flere andre protesterte de mot presidenten fordi de mener han forhindrer livsviktig mat og nødhjelp fra å komme fram til innbyggerne i Nubafjellene og Blånilen-regionen. 

Obama-fan Det er heller ingen hemmelighet at George Clooney støtter Barack Obama. Skuespilleren var en av bidragsyterne til Obama under presidentvalget i 2008, og også i år samler han inn penger til presidentens valgkamp.

Torsdag neste uke inviterer han 150 gjester hjem til seg, i anledning Obamas valgkampanje.

DRØMMELEGE: Kvinner verden over fikk øynene opp for kjekkasen da han spilte i tv-serien «Akutten» på 90-tallet. Foto: Stella Pictures
DRØMMELEGE: Kvinner verden over fikk øynene opp for kjekkasen da han spilte i tv-serien «Akutten» på 90-tallet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ifølge Huffington Post antas det at Clooneys arrangement kan greie å samle inn så mye som 12 millioner dollar, tilsvarende rundt 70 millioner norske kroner.

I ARRESTEN: George Clooney ble arrestert i Washington i mars. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP Photo / NTB Scanpix
I ARRESTEN: George Clooney ble arrestert i Washington i mars. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media