George Clooney rystet

Skuespilleren ble svært sjokkert etter ny avsløring.

AMBASSADØR: George Clooney er ambassadør og ansikt utad for Nespresso. Nye avsløringer rundt firmaet skal derimot ha gjort han sjokkert og rystet. NTB: Scanpix
AMBASSADØR: George Clooney er ambassadør og ansikt utad for Nespresso. Nye avsløringer rundt firmaet skal derimot ha gjort han sjokkert og rystet. NTB: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den Oscar-vinnende skuespilleren George Clooney (58) har siden 2006 vært ambassadør og ansikt utad for det svært populære kaffemerket Nespresso.

Siden den gang har samarbeidet tilsynelatende gått knirkefritt, og seinest i 2018 ble 58-åringens kontrakt med firmaet fornyet. Nå har det derimot kommet fram nye opplysninger rundt firmaet som overrasker og ryster skuespilleren stort.

Ifølge CNN har nemlig Nespresso barnearbeidere på hele seks av firmaets kaffefarmer i Guatemala. Avsløringene stammer fra den kommende britiske dokumentaren «Dispatches» for Channel 4.

- Rystet og sjokkert

Ifølge skuespilleren, som også er en del av Nespressos rådgivende gruppe for bærekraft, har firmaet en stor jobb å gjøre når det kommer til å stenge ned barnearbeidet.

- Helt ærlig, så ble jeg sjokkert og rystet av å se dette. Åpenbart har styret og dette firmaet en jobb å gjøre - og det arbeidet vil bli gjort, forteller han.

Clooney har gjennom flere år jobbet for menneskerettigheter, og er gift med menneskerettsadvokat Amal Clooney (42).

Journalisten bak avsløringene, Anthony Bernett, fikk adgang til farmene i Guatemala, som ligger på topp ti av de største kaffeprodusentene i verden. Oppdagelsene viser at barna jobber rundt seks dager i uka, der de i tillegg blir satt til å gjennomføre tunge løft.

Nespresso er en del av Nestlé, som er verdens største produsent av mat- og drikkevarer. I en pressemelding forteller de ifølge CNN at de har nulltoleranse for barnearbeid, og at det har blitt startet en grundig etterforskning for å identifisere problemet.

Nespresso har også valgt å stoppe all produksjon av kaffe fra farmene det gjelder i Guatemala.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

Godt betalt

At skuespilleren tjener gode penger på blant annet samarbeidet med Nespresso er ingen hemmelighet. I 2017 la nettstedet Forbes ut et estimat over verdens best betalte kjendiser.

Der sto Clooney listet med en inntekt på 1,9 milliarder norske kroner, eller 239 millioner dollar, før skatt og avgifter.

Ifølge Forbes hadde skuespilleren med det hatt sitt beste årlige resultat noensinne - og ikke minst: det var mer enn noen annen skuespiller hadde tjent på et år, noensinne.

Bakgrunnen for den store inntekten skal ha vært samarbeid med selskaper som nettopp Nespresso, og at han solgte selskapet Casamigos tequila til det britiske gigantselskapet Diageo. Avtalen skal ha vært verdt over åtte milliarder norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer