George Clooney «skutt» i Sverige

Startet snøballkrig under filminnspilling.

||| (Dagbladet): Trass trussel om snøstorm og økende antall minusgrader, fortsetter skuespiller George Clooney (48) innspillingene av filmen «The American» i den nordsvenske byen Östersund i Jämtland.

Under gårsdagens tretimersseanse, som inkluderte en rekke høylytte smell, ble Clooney, i hovedrollen som leiemorderen Jack, trolig «skutt» mens han løper hånd i hånd gjennom snøen med den italienske skuespilleren Violante Placido, melder Expressen.

Mellom opptakene var det imidlertid en annen form for skuddveksling, når Clooney iverksatte snøballkriger med andre medlemmer av produksjonen i pausene.

- Alle er kjempefornøyde og glade. Det er superbra mennesker her oppe, og alle elsker Östersund, sier produsent Moe Westeson ved Svensk filmindustri til Expressen.

Innspillinga av «The American», som har USA-premiere 1. september, foregår flere steder rundt Östersund-innsjøen, og preges av hemmelighold og stort sikkerhetsoppbud med vakter som sperrer av området i tida 09.00-15.00.

FLØY SAS: Skuespiller George Clooney ankom Östersund med vanlig rutefly. Foto: Simon Brygg/Östersund Photography
FLØY SAS: Skuespiller George Clooney ankom Östersund med vanlig rutefly. Foto: Simon Brygg/Östersund Photography Vis mer

Nøyaktig hvor lenge Hollywood-skuespiller Clooney skal bo i Jämtland og delta i filmingen er ikke kjent. Det svenske meteorologiske institutt, SMHI, har utstedt varsel om stort snøfall, uten at det så langt fører til forsinkelser.

— Enkelte scener spilles inn om bord ei ferje og innendørs. Vil kjører dem dersom det snør, sier en kilde i produksjonen til Aftonbladet.

«The American» regisseres av nederlandske
Anton Corbijn; en fotograf blant annet kjent for arbeidet med U2, Depeche Mode, Nirvana og Ian Curtis' biografiske film «Control».

OGSÅ I JÄMTLAND: Den italienske skuespilleren Violante Placido Foto: AP Photo/Andrew Medichini/SCANPIX
OGSÅ I JÄMTLAND: Den italienske skuespilleren Violante Placido Foto: AP Photo/Andrew Medichini/SCANPIX Vis mer