George Michael er død

Forlot denne verden fredfullt i sitt hjem søndag, forteller familien i en pressemelding. 80-tallsikonet ble 53 år gammel. 

GIKK BORT 1. JULEDAG: George Michael sovnet stille i sitt hjem utenfor London søndag. Foto: NTB scanpix
GIKK BORT 1. JULEDAG: George Michael sovnet stille i sitt hjem utenfor London søndag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Popstjerne og musiker George Michael er død, melder BBC. Artistens manager bekrefter dødsfallet overfor den britiske allmennkringkasteren.

- Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at vår elskede sønn, bror og venn, George, sovnet stille inn i sitt hjem i julen, sier manageren i en pressemelding.

Wham!-vokalisten, hvis fulle navn var Georgios Kyriacos Panayiotou, ble 53 år gammel. En ambulanse rykket ut til artistens eiendom i Goring i Oxfordshire klokken 13.42 søndag ettermiddag etter melding om dødsfallet, forteller BBC.

- Familien ber om at deres privatliv blir respektert i denne vanskelige og følelsesladde perioden, fortsetter presseskrivet.

Ytterligere omstendigheter rundt dødsfallet er foreløpig ikke kjent, men The Hollywood Reporter skriver at dødsårsaken var hjertesvikt.

Døde fredfullt

George Michael ble kjent verden over da han sammen med skolekompisen Andrew Ridgeley dannet duoen Wham! i 1981. De ble særs populære, spesielt blant ungpikene, og herjet på hitlistene i mange år før de to skilte lag i 1986. Siden den gang har George Michael hatt solokarriere preget av opp- og nedturer.

De siste årene viste Michael seg sjelden offentlig. Han preget overskriftene oftere gjennom mer eller mindre skandaløse episoder, heller enn gjennom musikken.

Familien opplyser at artisten «døde fredfullt i sitt hjem», og det er ikke mistanke om at noe kriminelt har funnet sted, opplyser BBC.

Hans tidligere makker i Wham! var tidlig ute med å uttrykke sin sorg overfor dødsfallet.

«Knust over tapet av min kjære venn Yog», skriver Andrew Ridgeley på Twitter. Han avslutter Twitter-meldingen slik: «4ever loved»

Enorm suksess

Som den blonde halvdelen i en av 80-tallets største popsensasjoner, var George Michael en yndet oppslagsobjekt for pressen. Han skapte overskrifter verden over i 1998 da han sto fram som homofil etter å nærmest ha blitt presset ut av skapet.

Michael strevet med alkohol- og narkotikaavhengighet i mange år og var åpen om sine rusvansker.

Musikeren George Michael solgte over 100 millioner plater verden over. Med Wham! er han selvsagt ekstra spesiell i juletider med klassikeren «Last Christmas». Blant hans største hits ellers finner vi «Wake me up before you go-go» og «Club Tropicana».

Jobbet med film og ny plate

Den greskættede sangeren var aktiv til det siste, og arbeidet med en dokumentar kalt «Freedom», oppkalt etter én av sine mange hits. Her skulle Michael fortelle om tiden som popstjerne, og navn som Elton John og Liam Gallagher var medvirkende.

Filmen skulle etter planen stå ferdig mars 2017, og det er uklart hvilken skjebne som nå venter den.

Tidligere denne måneden ble det også kjent at 53-åringen også jobbet med et nytt studioalbum sammen med artisten og produsenten Naughty Boy.

I 2011 ble han lagt inn på sykehus etter en lungebetennelse. Artisten har senere fortalt at han hans tilstand var «touch and go» en periode i 2011.

Snakket om skandalene

I et intervju med The Guardian i 2009 snakket Michael åpent om alle skandalene som har fulgt karrieren hans.

- Folk ønsker å se meg som tragisk, med sexskandaler og narkotikabruk ... det er ikke de tingene folk flest trakter etter, og jeg tror det tar bort folks misunnelse å se svakhetene dine. Jeg ser dem ikke som svakheter lenger. Det er bare den jeg er, sa han i et intervju med The Guardian i 2009.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer