<strong>GIKK BORT:</strong> Obduksjonsrapporten viser at den britiske popstjerna George Michael led av en hjertefeil. Foto: Leon Neal / Apf / NTB Scanpix
GIKK BORT: Obduksjonsrapporten viser at den britiske popstjerna George Michael led av en hjertefeil. Foto: Leon Neal / Apf / NTB Scanpix Vis mer

George Michaels dødsårsak er klar

Hadde hjertesykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske sangeren George Michael døde brått i romjula, 53 år gammel.

Dødsårsaken har lenge vært uklar, men nå er den endelige obduksjonsrapporten lagt på bordet. George Michael døde av naturlige årsaker, opplyser en rettsmedisiner overfor BBC.

Wham-stjerna led av såkalt dilatert kardiomyopati (en hjertefeil som gir svekket pumpefunksjon i hjertet, ifølge Norsk Helseinformatikk), og fikk akutt betennelse i hjertemuskulaturen.

Ingen flere detaljer

I tillegg hadde 53-åringen pådratt seg fettlever (økt mengde fettvev i leveren), en tilstand som ofte er forbundet med høyt alkoholforbruk og/eller usunt kosthold.

- Ettersom det foreligger en naturlig dødsårsak, med dilatert kardiomyopati og fettlever, er etterforskningen avsluttet. Det er ikke behov for ytterligere undersøkelser, uttaler rettsmedisineren overfor BBC, som legger til familien ber om respekt for privatlivets fred.

- Det vil ikke bli gitt flere detaljer omkring dødsfallet, sier talspersonen.

George Michael sovnet stille inn i sitt hjem i London 1. juledag. Nyheten om musikerens bortgang slo ned som en bombe i mediene dagen etterpå.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

- Vår elskede sønn, bror og venn

- Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at vår elskede sønn, bror og venn, George, sovnet stille inn i sitt hjem i jula, opplyste Michaels manager i en pressemelding.

En ambulanse rykket ut til artistens eiendom i Goring i Oxfordshire klokken 13.42 25. desember etter melding om dødsfallet, skrev BBC. Det var Michaels kjæreste gjennom fire år, Fadi Fawaz, som fant ham.

Musikeren, hvis fulle navn var Georgios Kyriacos Panayiotou, ble bare 53 år gammel.

Som den blonde halvdelen i en av 80-tallets største popsensasjoner, Wham!, var George Michael en yndet objekt i pressen. Han skapte overskrifter verden over i 1998 da han sto fram som homofil etter å nærmest ha blitt presset ut av skapet.

Michael strevet med alkohol- og narkotikaavhengighet i mange år og var åpen om sine rusvansker.

Musikeren hans solgte over 100 millioner plater verden over. Med Wham! er han ekstra spesiell i juletider med klassikeren «Last Christmas». Blant hans største hits ellers finner vi «Wake me up before you go-go» og «Club Tropicana».

Jobbet med dokumentar

Den greskættede sangeren var aktiv til det siste, og arbeidet med en dokumentar kalt «Freedom», oppkalt etter én av sine mange hits. Her skulle Michael fortelle om tiden som popstjerne, og navn som Elton John og Liam Gallagher var medvirkende.

Filmen skulle etter planen stå ferdig mars 2017, og det er fortsatt uklart hvilken skjebne som venter den.

53-åringen jobbet i tilegg med et nytt studioalbum sammen med artisten og produsenten Naughty Boy.

På grunn av obduksjonen er Michael fremdeles ikke gravlagt. Det forventes at han bisettes i nær framtid.

George Michaels etterlatte har tidligere måttet gå ut mot spekulasjoner om dødsårsaken, etter påstander om at han tok sitt eget liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer